Tonttien hakuaika menee pian umpeen

Ylöjärvelle noussee noin 35 uutta rivi- tai paritaloa lähinnä Asuntilaan

Ylöjärvellä on haussa 22. syyskuuta asti 15 pari- ja rivitalotonttia. Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt ja rakennusliikkeet pääosin Asuntilasta, mutta myös Metsäkylästä ja Kirkonseudulta.
pientontit

Jouko Salminen seisoo Asuntilassa myynnissä olevalla maalla, joka sijoittuu Idäntien ja Mansikkatien väliin. Salminen sanoo, että asukkaat haluavat asua eri tavoin ja että myynnissä pitää olla myös rivi- ja paritalotontteja, koska kaikki eivät halua muuttaa omakotitaloon. Tosin niinkin käy usein, että ensin muutetaan paritaloon, ja parin vuoden kuluttua ostetaankin omakotitalotontti tai valmis omakotitalo.

Ylöjärvellä on haussa 15 tonttia, joille sopii pari-, rivi- tai luhtitalo. Tonteille mahtuu laskutavasta riippuen yhteensä noin 35-36 asuntoa.

Tonttien hakuaika loppuu pian.

Tonttiasiamies Jouko Salmisen mukaan tonteille on ollut paljon kysyntää, ja hän on lähettänyt kiinnostuneille suunnitteluohjeita päivittäin.

– Varmasti myös hakemuksia lähtee tulemaan.

Eniten kiinnostusta rakennusliikkeissä

Eniten tonttien perään ovat haikailleet rakennusliikkeet, vaikka etenkin paritalotonteille voivat rakentaa myös yksityiset henkilöt.

Tontteja on vapaana erityisesti Asuntilassa, jossa Idäntien ja Mansikkatien maisemissa on tarjolla 11 tonttia. Tämän hetkinen kysyntä onkin kohdistunut eritoten Asuntilaan.

Metsäkylässä tontteja on tarjolla tämänkertaisessa haussa yksi ja Kirkonseudulla Lähdevainiontien tuntumassa kolme.

Jos oman tontin ostaminen ja samalla talon rakentaminen ei innosta, näille nyt haussa oleville tonteille tullaan rakentamaan noin kahden tai kolmen vuoden sisällä. Sen jälkeen ainakin osa uusista taloista tulee myyntiin.

Omakotitontteja pitää odottaa

Jos taas pari- tai rivitalotontit eivät kiinnosta, ja mieli haikaakin omakotitalotontin perään, täytyy malttaa odottaa.

Uusien omakotitalotonttien haku on hieman viivästynyt. Tontit tulevat hakuun joko vuoden lopussa tai vasta ensi vuonna.

Omakotitalotontteja tulee seuraavaksi myyntiin luultavasti Mettistöstä ja Työlänojalta.

Joinakin vuosina myytäviä tontteja on ollut noin 40, viime vuosina useimmiten noin 20. Tontit ovat olleet kysyttyjä ja niitä on jouduttu arpomaan.

– Nelisen vuotta sitten tontteja oli jaossa 40, ja hakijoita oli 150.

Välillä myös pari- ja rivitalotonttien kohtalo on päätetty arpomalla.

Tontit alkavat loppua Asuntilasta

Omakotitalotontit esimerkiksi Asuntilassa ovat maksaneet noin 50 000 euroa kappale.

Kalleimmat tontit ovat yleensä Kirkonseudulla ja Asuntilassa, Metsäkylässä on edullisempaa. Myös Tampereen läheisyys nostaa hintoja.

– Pari vuotta sitten Tampereen rajalla tonttien lähtöhinta oli 60 000 euroa, ja ne nousivat niin, että halvin oli 97 000 ja kallein 120 000 euroa.

Asuntila on ollut haluttu asuinpaikka pitkään. Asuntila alkaa olla kuitenkin kohta loppuun rakennettu. Uusia tontteja Asuntilasta ei tule enää tämän jälkeen montaa myyntiin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?