Haavisto EM-sarjassa sijalle 12

137 KTM Motorsport -tallin ylöjärveläiskuljettaja Jere Haavisto kaasutteli viikonloppuna kauden viimeisen motocrossin EM-sarjan osakilpailun Ranskan Villars sous Ecotissa.

Jere Haaviston kausi on ollut tasaisen hyvä. SM-sarjan voiton lisäksi tuli hyvä sijoitus EM-sarjassa. (Kuva: Reeta Kulo)

Haavisto oli harjoituksissa ja aika-ajossa hyvässä vauhdissa, vaikka muutamat virheet maksoivat hieman aikaa.
Lauantaina illalla ajettiin EMX250-luokan ensimmäinen erä. Päivän aikana sateet olivat muokanneet radan aivan päinvastaiseksi, kuin se oli ollut aamun harjoituksissa.
Haavisto epäonnistui lähdössä, kun hänen pyöränsä lähti poikittain heti lähtöpuomin jälkeen. Ruutulipulla Haavisto oli lopulta sijalla 20.
Sunnuntaina toisessa erässä rata oli muuttunut lauantaista entistä pahemmmaksi. Tällä kertaa kisassa pärjäsi, mikäli kuljettaja pääsi radan ympäri jäämättä jumiin.
Haavisto ajoi ensimmäiset kierrokset kymmenen parhaan joukossa. Ylöjärveläinen oli parhaimmilaan jo kuudentena, kunnes hän lähti radan jyrkkään ylämäkeen hieman liian ahnaasti.
Haavisto väisteli aikansa edessä kaatuvia kuskeja, kunnes jäi itse lopulta jumiin. Pyörä ja kuljettaja liukuivat mäkeä alas. Tämän jälkeen nuorukainen yritti putsata pyörää mudasta, jotta sai eturenkaan toimimaan. Maalissa Haavisto oli sijalla 18.
EM-sarjan yhteispisteissä Haavisto ylsi sijalle 12
– Harmi, että keli hieman pilasi nämä kilpailut. Rata oli kuitenkin todella hieno, ja erot olivat todella pienet aamulla. Lauantain erässä oma ajo oli hieman huonoa ja sunnuntaina olisi vaan tarvinnut olla tarkkana mäissä, ettei jää jumiin. EM-sarjassa paransin kuitenkin sijoitusta taas huimasti kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Nyt vielä muutama kilpailu tänä vuonna ja sitten aletaan tähtäämään ensi kauteen, Haavisto kommentoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?