Ylöjärven kaupungin teiden ja katujen ylläpidosta ja korjauksista

Ylöjärven kaupungin teiden ja katujen ylläpidosta ja korjauksista

Kirjoittajan ottamissa kuvissa näkyy tien heikko kunto.

Meitä noin 40 vuotta Ylöjärvelle veroja maksaneita asuu useiden eri teiden ja katujen piirissä paljon. Tämä on vain yksi esimerkki kaupungin toiminnasta.
Meillä oli 1960-luvulla hiekkatiet. Sitten kunta aloitti teiden päällystystyöt ja meidän kelpasi ajella polkupyörillä, autoilla ja muilla siihen aikaan käytössä olleilla kulkuvälineillä.
Tie oli joskus kaunis ja tasainen Toisin on nyt. Puutarhakaupungin tiestössä on paljon paikkoja, jotka

ovat jopa vaarallisia. Muun muassa keskustan kevyen liikenteen väylillä rullaluistelu on vaativaa ja vaarallista puuhaa. Esimerkkinä käytän Linnantanhuaa noin kilometrin päässä kaupungintalolta. Linnantanhua tehtiin 1980-luvun alkupuolella ja se oli hieno tanhua.
Lapset siinä opettelivat ajamaan pyörillä ja juoksivat kilpaa. Äidit tuuppasivat jälkikasvua vaunuissa ja pienokaiset saivat hyvin unenpäästä kiinni.
Väylää on vuosien varrella korjattu useaan otteeseen menetelmällä ”paikka paikan päällä ja huolia ei”.
Nykyisin pyörätuolilla kulkeminen ja lasten pyörällä ajo-opettelu (rullaluistelusta tai potkulautailusta puhumattakaan) ei onnistu, koska tietä on ”korjattu” miehen nyrkin kokoisilla teräväsärmäisillä kivillä ja karkealla murskeella.
Korjausmateriaalit tosin eivät ole osuneet kuoppiin, joita on ollut tarkoitus tasoittaa. Sitä vähäistä tasaista pinnoitetta, mitä vielä on jäljellä aurauskalusto parhaansa mukaan yrittää irrotella taas tulevana talvena.

Kuvissa näkyvät tasaiset hieman kiiltävät alueet ovat vettä ja onhan tiellä vielä toisin paikoin pinnoitettakin.
Uusille asuntoalueille laitetaan hienot asfalttitiet ja kevyen liikenteen väylät. Olkaa siis onnellisia niillä asuvat, kun väylillä voivat lapset ja aikuiset käyttää kaikenlaisia nykyisin käytössä olevia kulkuvälineitä niin sähköisiä kuin muitakin.
Vuosien kuluessa väylät kenties muuttuvat samanlaisiksi kuin tuo edellä mainittu.
Nyt kaupunki on luvannut ”korjata” uudelleen Linnantanhuan ja tehdä siitä hiekkatien. Onko tämä sitä paljon puhuttua kehitystä vai sopiiko puutarhakaupungin imagoon paremmin hiekkatie kuin asfalttitie
Kyllä minä nyt mieleni niin pahoitin.

RAIMO JUOLA

 

Ylöjärven kaupungin teiden ja katujen ylläpidosta ja korjauksista

Tiellä on myös vesilammikoita

Ylöjärven kaupungin teiden ja katujen ylläpidosta ja korjauksista

Linnantanhualla oli joskus hyvä tie.

Ylöjärven kaupungin teiden ja katujen ylläpidosta ja korjauksista

Nykyään tiessä on monttuja.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?