Tulta stagella

Koko perheen tapahtuma Räikän tulet liekehtii taas tänä lauantaina Räikän talossa ja Räikänpuistossa.
Räikän tulet, Fire Lady, tulishow

Fire Lady tekee tulesta taidetta Räikän puistossa lauantaina. Mukana on tietysti tuliturvamies. – Tulta on stagella koko ajan, lupaa Fire Lady eli Tintti Mikkonen. (Kuva: Arja Hakala)

Ylöjärvi-Seuran järjestämä syksyn piristys pursuaa ohjelmaa. Puistossa tapahtuu illan mittaan paljon: Lapsille on luvassa talutusratsastusta ponin selässä. Perinneleikit, kuten puujalkakävely, kettinkipeli ja mölkky, maistuvat todennäköisesti kaikenikäisille.
Sisällä Räikän talossa Ylöjärvi-Seura myy tuotteitaan, ja valokuvanäyttelyssä esittäytyy menneiden vuosikymmenten Ylöjärvi. Illan juontajana toimii Sisko Siren.
Eikä tapahtumaa ilman Suomi 100 -leimaa! Räikälläkin laulaja Leena Pyylampi on luvannut esittää Suomi 100 -hengessä kansanlauluja ja lastenlauluja.

Kotimaisuuden on napannut yhdeksi punaiseksi langakseen myös Tintti Mikkonen. Fire Ladyn nimellä Räikänpuistossa esiintyvä tulitaiteilija on valinnut show’nsa taustalle kotimaista musiikkia: Kalevala-henkistä kannelta, Sibeliusta ja vähän uudempiakin säveliä.

Nahkaiset esiintymisasunsa ja niihin kuuluvat pronssikorut Mikkonen on tehnyt itse. Hänellä on metallisepän koulutus. Aikamoinen monitaituri siis.

– Suomen juhlavuoden kunniaksi olen miksannut esiintymismusiikit suomimusiikin sikermäksi. Asuni on kokonaan suomalaista käsityötä, ja se on täysin uniikki koruja myöten, Fire Lady kertoo.

Tamperelainen tulitaiteen ammattilainen teki ensimmäisen kerran tulen kanssa tuttavuutta 20 vuotta sitten.

– Kun silloin näin tulenpyöritystä, olin heti myyty. Se näytti maagiselta. Pian tein itselleni tulenpyöritysvälineet ja aloin harjoitella, Mikkonen muistelee.

Nykyään hän on itse se, joka saa katsojat hurmaantumaan tulen maagisesta liikkeestä. Tulikeilojen kanssa on hallittava jongleerauksen tekniikka kunnolla. Tulipoi puolestaan on ketjun päässä palava punottu pompula. Liekehtivä vanne on näyttävä, ja palavassa hyppynarussa on jo pientä vaaran tuntua.

Mikkonen tekee sekä soolokeikkoja Fire Ladynä että esiintyy Liekkien Lumo -duossa yhdessä Marko Halmin kanssa.

Räikän tulet

16. syyskuuta kello 18–24 Räikänpuistossa ja Räikän talossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?