Värikästä ja asiantuntevaa keskustelua

Syksyn ensimmäinen valtuuston kokous ei pettänyt odotuksia. Tuore valtuusto pääsi heti hyvään vauhtiin. Keskustelu oli värikästä ja valtuutetut olivat selvästi ottaneet asioista selvää.
Keskustelu lähti tällä kertaa vyörymään kunnolla vain yhden asian kohdalla. Elokaaren palvelukeskuksen myymisen valmistelu sai aikaan vilkkaan mielipiteiden vaihdon.
Vasemmistoliitto johti vastarintaa varsin voimakkain äänenpainoin. Tällä kertaa muu valtuusto ei lämmennyt tarpeeksi vasemmistoliiton ajatuksille. Yritys oli kuitenkin hyvä, ja vasemmistoliiton valtuutetut toivat selvästi särmää kokoukseen.
Tästä on hyvä jatkaa, sillä Ylöjärvi tarvitsee keskustelevan valtuuston, jossa perustellut mielipiteet sinkoilevat. Hyvillä perusteluilla valtuutettu voi oikeasti saada muiden valtuutettujen ajatuksia puolelleen. Jopa äänestyskäyttäytyminen voi muuttua joissakin yksittäistapauksissa.
Ja kiitosta pitää jakaa myös siitä, että valtuustossa tuntui ainakin vielä vallitsevan hyvä yhteishenki. Valtuutetut selvästi arvostivat kollegoidensa mielipiteitä.
Toivottavasti vastaava henki on tallella myös syksyn pimetessä, kun keskustelu siirtyy esimerkiksi Vanhan Räikän kohtaloon. Lehtemme palstalla julkaistut ja vielä julkaisua odottavat mielipidekirjoitukset aiheesta ovat olleet melko kärkkäitä eikä perussuomalaisten ja vihreiden välillä olevaa näkemyseroa voi juuri enempää korostaa.
Myös valtuuston marraskuun talousarviokokouksessa saatetaan kuulla melko painokkaita puheenvuoroja, niin kuin tietysti pitääkin.
Valtuuston on lopulta hyvä nojata kaupungin virkamiesjohtoon. Maanantainakin kuultiin, miten hyvin kaupungin johtoryhmä pystyy asioita valtuutetuille selvittämään. Tällä kertaa äänessä olivat etenkin terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahti sekä elinvoimajohtaja Pauli Piiparinen, jotka antoivat selkeitä ja ytimekkäitä vastauksia valtuutettuja askarruttaviin kysymyksiin.

Tämän lehden sivulla 10 kerrotaan ylöjärveläisestä Terhi Siidoroffista, joka jakaa kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita vähävaraisille kotoaan käsin. Siidoroff unelmoi, että esimerkiksi kaupunki osoittaisi hänen toiminnalleen tilat. Siidoroffin kaltaiset ihmiset ovat yhteiskunnalle kultakimpaleita. Kaupungin olisi korkea aika reagoida ja tarjota Siidoroffille paikka ruoan jakamista varten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?