Kujanpää onnistui maaottelussa

Tampereen Pyrinnön ylöjärveläisurheilija Urho Kujanpää pääsi ensimmäistä kertaa urallaan nauttimaan aikuisten Ruotsi–Suomi-maaottelusta.
urho kujanpää

Urho Kujanpää nautti Ruotsi–Suomi-maaottelun tunnelmasta.

Kaksipäiväinen maaottelurupeama alkoi aikuisten osalta varsin kaksijakoisesti. Ensin Ruotsi nappasi kolmoisvoiton miesten pika-aidoissa ja heti perään Suomi kuittasi naisten vastaavan lajin niinikään kolmoisvoitolla.
Miesten seiväshypyssä paperimaaottelu ennakoi Suomelle 14–8-voittoa. Ruotsin Melker Svärd-Jacobsson voitti kuitenkin juuri viikko sitten Ruotsin mestaruuden tuloksella 545. Miehen ennätys on peräti 570, mutta akillesvaivojen takia hän on kisannut vähän. Se oli maaottelussa hänen valttinsa Suomen kaikilla kolmella edustajalla on takanaan erittäin tiivis ja rankka kausi.
Yksi sinikeltainen hyppääjä tippui jo alkukorkeuksissa. Ruotsin Carl Stensson sai tuloksen 502 ja Suomen Tommi Holttinen hyppäsi tuloksen 511.
Tomas Wecksten ja Urho Kujanpää jatkoivat korkeita hyppyjään korkeuteen 520 asti. Kujanpää selvitti 520 ensimmäisellä yrityksellä ja Wecksten toisella yrityksellä. Kujanpää kävi kerran kokeilemassa korkeutta 526, jonka ruosalainen Svärd-Jacobsson selvitti ensimmäisellä hypyllään.
Kujanpää jätti kaksi yritystä korkeuteen 532. Ylöjärveläisen viimeinen hyppy oli korkea, mutta Kujanpään vasen käsi osui rimaan ja lopulta rima tippui alas. Wecksten ei myöskään ylittänyt korkeutta 532, joten Kujanpää vei jälleen nimiinsä suomalaishyppääjien keskinäisen taiston.
Tämän kauden kohtaamisten voitot ovat Kujanpäälle 6–3. Wecksten on onnistunut voittamaan Kujanpään kuitenkin kesän kahdessa muussa arvokilpailuissa.
Svärd-Jacobsson ylitti vielä korkeuden 555 ja teki samalla kauden parhaansa tuloksensa. Miesten seipäästä pisteet tulivat kuitenkin Suomelle 12–10.
Kujanpää palasi Tukholmasta maanantaina. Huomenna torstaina ylöjärveläinen lähtee Iso-Britanniaan Newcastlen katukisaan. Kauden jälkiruoaksi suunniteltu 22-vuotiaiden SM-moniottelu jää Kujanpäältä pois ensi viikonlopun ohjelmasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?