Lähde ajoissa markkinoille

Viljakkalan oma kylätalo täyttyy lauantaina markkinameiningistä, mutta aikainen lintu nappaa parhaan madon.
Läheltä sinulle -markkinat, Viljakkalan Seurojentalo, markkinat

Läheltä sinulle -markkinoilla on myynnissä muun muassa tuoreita kasviksia.

Viljakkalan Seurojentalolla järjestetään tänä lauantaina jokasyksyiset Läheltä sinulle -markkinat. Markkinameininkiä on luvassa aamukymmenestä iltapäivään kello kahteen saakka.

Yksi tapahtuman puuhaajista Outi Lähteenmäki kertoo, että kaikki myyntipöydät varattiin loppuun jo reilu viikko ennen markkinoita.

– Myynnissä on tuoreita sadonkorjuutuotteita, leipomuksia, käsitöitä, koruja itse tehtyjä postikortteja ja muuta mukavaa, Lähteenmäki listaa.

Leipomuksissa löytyy sekä suolaista että makeaa kaliiberia. Puutarhan tuotteista tiedossa on muun muassa juureksia, perunaa, mansikoita ja avomaankurkkuja. Palviauto kurvaa paikalle noin kello 11.30 käytyään ensin Kyröskosken torilla.

Käsityöpuolelta myyntiin tulee ainakin villasukkia ja huovutettuja esineitä. Pienimuotoista kirpputorimeininkiäkin on luvassa. Aloe vera -tuotteita esittelee markkinoilla kaksikin myyjää.

Outi Lähteenmäki sanoo, että markkinoista on tullut Viljakkalan alueella alkusyksyn odotettu perinne. Takana on jo monta mukavaa markkinakertaa.

– Viime vuonna saimme SPR:n ensimmäisen kerran mukaan tapahtumaamme. Markkinathan osuvat juuri Nälkäpäivän alle. Viime vuonna SPR:n väki pystytti oman pisteensä Seurojentalon näyttämölle. Heillä oli pieni vaatepuoti, josta sai ostaa outlet-tyylisesti uusia vaatteita, muun muassa kauppojen ylijäämätuotteita. Tuotto meni Nälkäpäivän hyväksi. Sama kuvio on luvassa tälläkin kertaa, Lähteenmäki kertoo.

Jos haluaa napata parhaat päältä, markkinoille kannattaa lähteä ajoissa. Edellisinä vuosina kaksi ensimmäistä markkinatuntia ovat olleet vilkkaimmat.

– Näin se maalla yleensä menee, että väki on aikaisin liikkeellä, Outi Lähteenmäki hymyilee.

Eikä Viljakkalan syksy tähän hiljene. Tulossa on alueen yhdistysten yhteinen lastenjuhla syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Pääesiintyjäksi on buukattu tunnettu taikuri Jokeri Pokeri Box.

Läheltä sinulle -markkinat

Viljakkalan Seurojentalolla 9. syyskuuta kello 10–14.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?