YIlveksen nuoret maksavat oppirahoja

Ylöjärven Ilveksen A-pojat tulivat hiukan päähän potkituiksi lauantaina Valkeakoskella. Valkeakosken Haka/Härmä-yhdistelmäjoukkue pelasi aivan toisella tasolla kuin ylöjärveläiset.

YIlves joutui taipumaan kovaa pelanneen sarjajohtajan FC Hakan edessä. Juuso Lahtinen (kesk.) tavoitteli palloa vapaapotkun arvoisesti. Vieressä tilannetta seurasi Jyry Virtanen. (Kuva: Ari Unkuri)

Kohtuullisesta ja oman tasoisesta pelistä huolimatta pelistä lähdettiin 0–8 (0-4) -tappion myötä paluumatkalle. Lopussa paikkoja pariinkin kavennukseen olisi ollut, mutta kavennukset olisivat olleet vain kosmetiikkaa.

– Kotijoukkueesta osa pelaa miesten Kolmosta isoilla minuuteilla. Pelasimme omalla tasollamme ja jopa sen ylärajoilla, mutta meillä ei ollut saumaa tässä pelissä, Ylöjärven Ilveksen luotsi Esa Järnvall analysoi joukkueensa esitystä.

Valkeakosken Haka/Härmä YJ:n taitavia ja kovia sekä aikuisten tasolla rutinoituneita pelureita vastaan Ylöjärven Ilveksellä ei tosiaan ollut mahdollisuuksia.

Yksi vastaan yksi -tilanteissa ylöjärveläiset jäivät jatkuvasti kakkosiksi. Joukkueiden taktisten osaamisten ero oli selkeä. Ylöjärven Ilveksestä näkyvin oli tällä kertaa maalivahti Jaakko Järvenpää erinomaisine lähitorjuntoineen.

Puhtaan pelin sarjajohtajan ja nousijajoukkueen kamppailun lopputulos oli toisaalta odotettu. Kovat miesten pelit ja niistä saatu rutiini näkyivät kotijoukkueen otteissa.

– Toivoisin, että meilläkin olisi tulevaisuudessa ylhäällä pelaava ja valmennettu miesten joukkue, jossa voisi kierrättää A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia, valmentaja Järnvall haaveili.

Ensi sunnuntaiksi 3. syyskuuta kello 14 Räikälle saapuu kovakuntoinen Musan Salamat Porista.

Taisteluilmeen ja kokemuksen myötä myös kotijoukkueella on omat mahdollisuutensa.

Yksi kommentti

 1. -Y-

  Ylöjärven Ilveksessä ei ole vieläkään ymmärretty oman aikuisten edustusjoukkueen merkitystä seuratoiminnan jatkuvuudelle. Junnuikä on kuitenkin kaikilla vain ohimenevä vaihe ja sen jälkeen kaikki pelaajat ovat yhtä ja samaa ”ikäluokkaa”. Naisten edustusjalkapalloa ei ole kunnolla hoidettu pariin kolmeen kauteen ja syöksylasku on päättymässä puistofutis-tasolle. Miesten edustusjoukkuetoiminta on ollut kädestä suuhun -aaltoliikettä ilman seuralähtöistä tavoiteasetantaa tai resurssointia jo pitempään.

  Ylöjärven suurin ongelma nykyään on talviharjoitteluhallin puuttuminen – ei siksi, etteikö innokkaimmat viitsisi lumihangessa potkia – vaan siksi, että kukaan ammattitaitoinen valmentaja ei nykypäivänä tule tällaisiin olosuhteisiin edes isolla rahalla.

  Aikuisten toiminnassa pallo on kuitenkin ensisijaisesti seuralla, jossa päätösvaltaa käyttävät kuitenkin enimmäkseen pikkujunnujen vanhemmat. Näiden perspektiivi ei taas riitä edses muutaman saati kymmenen vuoden päähän, jolloin oma kullanmuru putoaa sitten seurassa tyhjän päälle, kun kasvaa ulos junnuikäluokista. Elinvoimaiset aikuisten edustusjoukkueet ovat koko seuran ja paikkakunnan etu.

  Onneksi laadukasta toimintaa näyttää riittävän vielä futsaliln ympärillä.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>