Tulevana lauantaina järjestetään päihteetön musiikkitapahtuma nuorille ja perheille

100 lasissa -konsertti tuo rap-artistit urheilutalolle

Suomen satavuotisjuhlavuosi on huomioitu myös Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluissa. Ja koska lauantaina Suomen satavuotispäivään on tasan sata päivää, järjestetään sen kunniaksi urheilutalolla rap-konsertti, johon ovat tervetulleita niin nuoret kuin lapsiperheet.

Kira Majuri (vas.), Monica Kork ja Pinja Nieminen ovat sitä mieltä, että nuorten tapahtumat ovat vähissä kotikaupungissa. Heidän mukaansa etenkin musiikkitapahtumia saisi olla enemmän.

Keitä ovat PastoriPike, Kingfish, Diison ja Djangomayn? He ovat rap-artisteja, jotka kuuluvat suosikkiräppäri Mikael Gabrielin perustaman Tasoi-levy-yhtiön artistikaartiin.

Räppärit rantautuvat tulevana lauantaina Ylöjärven urheilutalolle viihdyttämään nuoria ja lapsiperheitä päihteettömään 100 lasissa -rap-konserttiin, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Konsertti on mittakaavassaan ainutlaatuinen Ylöjärvellä, sillä aiemmin samantyyppisiä tapahtumia ei ole järjestetty. Nyt siis kokeillaan, onko nuorille suunnatuilla konserteilla tilausta Ylöjärvellä.

– Ylöjärven työväentalolla on järjestetty joskus rokki-iltoja, muttei koskaan mitään näin isoa, 100 lasissa -konsertin suunnittelutiimissä oleva nuorisotyön koordinaattori Riikka Majuri kertoo.

Nimekkäitä artisteja

Konsertista tekee massiivisen se, että urheilutalon liikuntasalin katsomoon mahtuu jopa 500 ihmistä. Tapahtuma saattaa houkutella kävijöitä myös muualta kuin Ylöjärveltä.

Majurin mukaan tapahtumaa on suunniteltu keväästä asti ja mukana suunnittelutyössä ovat olleet itse nuoret, jotta tapahtumasta saataisiin oikeanlainen juuri heidän kohderyhmälleen.

– Keskustelimme nuorten kanssa eri artisteista, jotka voisimme hankkia Ylöjärvelle esiintymään. Pinnalle nousivat nämä Mikael Gabrielin luotsaaman tallin artistit, nuorisotyönohjaaja Noora Mäkinen sanoo.

Konsertin suunnittelutyössä mukana olevat nuoret Pinja Nieminen, Kira Majuri ja Monica Kork kertovat, että valitut artistit ovat päässeet nuorten suosioon etenkin  sosiaalisen median kautta.

He toivovat, että mahdollisimman moni nuori löytäisi lauantaina paikalle konserttiin katsomaan nimekkäitä artisteja.

– Ylöjärvellä on todella vähän nuorille suunnattua ohjelmaa verrattuna naapurikaupunkeihin. Nyt, kun konsertti järjestetään, niin paikalle kannattaa ehdottomasti saapua, jotta jotakin tällaista voidaan järjestää vielä tulevaisuudessakin, he sanovat.

Päihteetön tapahtuma

Riikka Majuri sanoo, että nuorille ja perheille suunnatussa tapahtumassa pidetään kiinni päihteettömyydestä.

Konsertissa on paikalla myös järjestyksenvalvojia sekä nuoriso-ohjaajia vastaamassa turvallisuudesta.

Majurin mukaan suuressa nuorisotapahtumissa päihteet ovat tuttu asia, minkä vuoksi nuorten turvallisuudesta halutaan pitää huoli.

– Suoritamme puhallutuksen ulko-ovilla ja jos tilanne vaatii, olemme yhteyksissä myös nuorten vanhempiin, Majuri sanoo.

100 lasissa -rap-konsertti

• Tapahtuma järjestetään Ylöjärven urheilutalolla lauantaina 26. elokuuta klo 18-21.
• Esiintyjinä ovat PastoriPike, Kingfish, Diison, Djangomayn ja Haamu.
• Tapahtuma on päihteetön ja maksuton.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?