Hällfors ja muut treenaavat ahkerasti

Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors otti neljännen sijan Ylitorniossa järjestetyssä klassisen penkkipunneruksen EM-kisassa.
voimanosto

Urheilutalon punttisalilla on rento tunnelma. (Kuva: Janne Ylimys)

Hällfors kilpaili sarjassa alle 83-kiloisten junioreiden sarjassa. Toisella nostolla syntyi tulos 177,5 kiloa. Kolmannen noston (180 kiloa) hylkäys ja tiukka kisa mitalipaikasta jätti Hällforsille kilpailunälän seuraavaa koitosta varten.
Hällforsin lisäksi Ylöjärven Urheilutalon punttisalilla treenaa voimanostoa harrastus- tai kilpailumielessä eri-ikäisiä ja -kokoisia Ylöjärven Ryhdin voimanostojaoston jäseniä.
Tällä hetkellä Ryhdissä kilpailee kansallisella tasolla klassisessa sekä varustevoimanostossa yhteensä yli 20 naista ja miestä. Voimanosto käy harrastukseksi myös niille, jotka haluavat kehittää lihasvoimaa ilman kilpailutavoitteita. Muuta ehdotonta edellytystä ei harrastukselle ole kuin huumorintaju. Penkki-, kyykky ja maastanostotulosten lisäksi Ryhdin voimanostajat ovat tunnettuja huulenheitosta ja osuvista vitseistä.
Voimanostojaostoa luotsaa puheenjohtajan roolissa Heimo Rauniolahti, joka vastaa myös järjestysmiestoiminnasta. Sihteerinä toimii Janne Ylimys. Eero Mäntysaari on puolestaan jaoston tuomarivastaava. Jaoston jäsenissä on kolme ykkösluokan ja kuusi kakkosluokan kansallisen tason voimanostotuomaria, jotka lahjomattomasti hoitavat tuomarointia voimanostokisoissa.
Ryhdin voimanostojaosto on Suomen voimanostoliiton jäsen, joten kilpailutoiminta on dopingvalvonnan alaista. Meille ryhtiläisille on tärkeää, että edustamme puhdasta ja reilua voimailua.
Seuraava isompi yhteinen ponnistuksemme on ensi maaliskuussa järjestettävä voimanoston vuosittainen suurtapahtuma eli klassisen voimanoston SM-kilpailut. Kilpailut järjestetään Ylöjärven Urheilutalolla.
Toivotamme voimanostosta kiinnostuneet tutustumaan toimintaan. Salilla voi jäseniä kopauttaa hauikseen ja kysellä neuvoja treenaamiseen.

PÄIVI RISTOLAINEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?