Soppeenmäen terrorista

Tolkuton meno jatkuu, koska viranomaiset eivät halua hoitaa asiaa tehokkaasti odotellen asiasta kärsivien, pääosin alueen vanhemman väen, hiljenevän.
Tieliikennelain 84§ pykälän 4 mukaan ”tarpeeton ja häiritsevä ajo on taajamissa kielletty”. Maksimimeluraja on 50 desibeliä kello 21–07. Tämän rikkomisesta voi määrätä vähintään rikesakon.
Koska mikään ystävällinen valistaminenkaan ei tuota tulosta, on ilmeisesti ainoa keino tehdä rikosilmoitus. Riittävää näyttöä löytyy.
Esimerkiksi 29. heinäkuuta kello 16 Soppeenmäen Mikkolantiellä ja Soppeentiellä ajoi rinnakkain ja keulien 40–50 kappaletta mopedisteja, kevareita ja mönkijöitä. Sama muuta liikennettä ja alueen asutusta terrorisoiva meno toistui 12. elokuuta noin kello 17.30.
Viranomaiset eivät halua puuttua edellä mainittuun selvästi rikolliseen toistuvaan häiriköintiin. Siitä huolimatta, että ilmoituksia ilmeisesti viritetyillä ajoneuvoilla yli nopeutta ajavista on tehty numeroon 112.
Kohteena oleva sakki on kokoontunut ”sovitusti” temppuajoihin muun muassa Hopeatielle. Viranomaisia on hälytetty paikalle ”toteamaan” tilanne, mutta vailla toimia, joilla voisi kerätä sakot kymmeniltä vritetyillä laittomilla ajoneuvoilla temppuilleilta.
Näin toimien ei häirikköjä mopedisti-kevaristeja saada ikinä kuriin. He tietävät sen.

HEIKKI SAARIKKO

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?