Ewa Cates täydensi Timo Nurmoksen tallin menestyksen tammakriteriumissa

Gloria Web loisti Teivossa

Teivon T76-raveissa suurimmat palkintosetelit jaettiin tammakriteriumin finaalissa, jossa voittajaa odotti 30 000 euron ykköspalkinto. Tammakriteriumin paras oli odotetusti Jorma Kontion ohjastama Gloria Web.

Tammakriteriumin sankaritar Gloria Web nähdään Teivossa myös kriteriumin karsinnoissa 26. syyskuuta ja mahdollisesti finaalissa 7. lokakuuta. (Kuva: Paul’s Special / Pauli Impola)

Lauantai-iltapäivän pääkilpailuun eli tammakriteriumin finaaliin lähdettiin selvistä ennakkoasetelmista. Klassikkokilpailu oli luonnollisesti myös T76-pelin yhtenä kohdelähtönä.

Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ohjastama Gloria Web sai noin 70 prosentin kannatuksen pelaajilta. Moni ruksi valjakon myös varmaksi T76-kupongille.

Gloria Web oli myös pelaajien luottamuksen arvoinen ja hoiti tammakriteriumin voiton tyylikkäästi nimiinsä. Startissa kykytamma lähti puolikovaa liikkeelle ja sai juoksunpaikakseen kolmannen ulkoparin. Keulassa juossut, Olli Koivusen ohjastama Easy On The Eye kellotti avauspuolikkaan 12,0- ja kierroksen 14,0-vauhtia.

Viimeisellä takasuoralla Kontion ajokki lähti seuraamaan kolmannen radan jonoon Hannu Torvisen ohjastamaa tallikaveria Ewa Catesia.

Gloria Web seurasi erittäin hyvävoimaisen näköisenä tallikaveriaan loppusuoran alkuun saakka. Rahasuoralla Kontio antoi ajokilleen menoluvan, ja hevonen kirmasi kepein askelin ykköseksi. Tallikaveri Ewa Cates piti yhtä varmasti kakkossijansa ja varmisti näin Timo Nurmoksen tallille kaksoisvoiton tammakriteriumin finaalissa.

Gloria Webin voittoaika oli hieno 13,2 täyden matkan eli 2 100 metrin ryhmäajossa. Tamman voitto finaalissa oli hieno ja eleetön. Tie klassikkokilpailun parrasvaloihin sisälsi myös pientä dramatiikkaa, kun hevonen otti pahan lähtölaukan tammakriteriumin karsinnassa pari viikkoa sitten.

– Tänään hevonen lähti varmasti liikkeelle. Sain hyvän juoksupaikan kolmannesta ulkoparista ja vetävän selän eteeni, ohjastaja Jorma Kontio kommentoi alkumatkan tapahtumia.

Tammakriterium sankaritar nähdään pian uudelleen Teivossa, sillä hevonen osallistuu myös kriteriumin karsintoihin, jotka ravataan 26. syyskuuta.

– Tällä kelpaa osallistua myös niihin karkeloihin ja mitata kyvyt oriita vastaan, Kontio arvioi.

Valmentaja Timo Nurmokselle tammakriterium oli todellinen jättipotti. Gloria Webin ykkössijan ja Ewa Catesin kakkossijan myötä Nurmoksen valmennettavien yhteistienestit nousivat 45 000 euroon, kun Gloria Web palkittiin
30 000:lla ja Ewa Cates 15 000 eurolla.

Timo Nurmos luonnehtii Gloria Webiä mukavaksi kilpahevoseksi.

– Tamma on mukava ja rauhallinen hevonen. Pyrin parhaan kykyni mukaan rakentamaan valmennettavistani rauhallisia ja kehityskykyisiä yksilöitä.

Regent Zet voittoputkessa

Yksi Teivon T76-kierroksen urheilullisista makupaloista tammakriteriumin lisäksi oli lämminveristen kultadivisioonakarsinta 1 600 metrin matkalla.

Sen vei nimiinsä Olli Koivusen ohjastama ja Jarno Kauhasen valmentama Regent Zet. Hirmuiskuun yltyneelle Regent Zetille voitto oli jo kolmas perättäinen. Voittoreseptinä oli tuttuun tapaan ”keulaan ja kukat”.

Myös voittotulos oli hieno 11,1. Se uupuu vain pari kymmenystä Outlaw Mercin juoksemasta Teivon rataennätyksestä 10,9.

Ohjastaja Olli Koivuselle ajotehtävä Regent Zetin kanssa oli ensimmäinen.

– Aika makeaa oli ajaa tätä hevosta. Kuskille ei oikeastaan jäänyt muuta tehtävää kuin istua kyydissä ja nauttia matkasta, Koivunen iloitsi Teivon voittajakehässä.

Kylmäveristen enintään 125 000 euroa tienanneiden lähdöstä uumoiltiin Pyörylän Paronin ja Vapperin välistä kaksinkamppailua. Tämä kisasta myös tuli mutta vasta loppusuoralla, sillä Ahti Antti-Roikon ohjastama 14-vuotias veteraaniori Pauskeri sitkisteli keulassa aina loppusuoran alkuun saakka.

Suosikkikaksikon matsissa pidemmän korren vei Harri Kotilaisen ohjastama Vapperi, joka runnoi voittoon alkumatkan laukasta huolimatta.

Harri Kotilainen uskoo, että Vapperi jatkaa tasaisen varmaa nousuaan kotimaiselle kylmäverihuipulle.

– Startit ovat vieneet hevosta koko ajan eteenpäin. Myös hyvä terveystilanne on auttanut asiaa.

Teivon oikea T76-rivi tarjoili parin yllätyksen myötä seitsemän oikein veikanneille 2 399,90 euroa. Kuusi oikein veikanneet saivat palautusta 40,40 euroa.

Yllätyksistä vastasivat toisen T76-kohteen Kemun Muisto (peliprosentti kolme) ja kolmannen T76-lähdön Por Nie Rock (peliprosentti kaksi).

Kemun Muiston taktiikkana oli saada tarkka selkäreissu ja lyödä loppusuoralla kaikki likoon. Suunnitelma onnistui sataprosenttisesti.

Por Nie Rock esitti puolestaan veret seisauttavan loppukirin porukan hänniltä. Yleisöä Teivon tammakriterium houkutteli paikalle 1 228 henkeä. Totopelien kokonaisvaihto oli 946 095,35 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?