Kokemusten hiomaa musiikkia

Ylöjärven perjantai-illassa svengataan, kun 11. Kaupunkijazz pyörähtää käyntiin. Samalla juhlitaan Timo Lassy Band -kokoonpanon kymmenvuotista taivalta.
Timo Lassy band, Kaupunkijazz, musiikki

Timo Lassy Bandissa musisoivat rumpali Teppo Mäkynen, perkussionisti Abdissa Assefa, saksofonisti Timo Lassy, pianisti Georgios Kontrafouris sekä basisti Antti Lötjönen. (Kuva: Junnu Lusa)

Saksofonisti-säveltäjä Timo Lassyn elämässä musiikki on ollut mukana pienestä pitäen, mutta vasta lukioaikana hän alkoi miettiä tosissaan, olisiko siitä ammatiksi.

– Edesmennyt  musiikinopettajani Erkki Lehtimäki oli tärkeä motivaationi herättäjä. Hän innosti musiikkipainotteisessa lukiossa monia kavereitanikin. Menin Oulunkylän pop- ja jazzkonservatorioon ja keikkailin ja sen jälkeen en ole muuta tehnytkään kuin musiikkia, hän kertoo.

Lassy on aina halunnut kehittyä muusikkona ja oppia soittamaan erilaisten ihmisten kanssa. Hän on elättänyt itsensä musiikilla parikymmentä vuotta ja sinä aikana toteuttanut monta haavettaan.

– Nuorilla muusikoilla pitää olla unelmia. Vaikka niiden toteutumiseen menisi kymmeniä vuosia.

Timo Lassy Bandin kappaleet lähtevät elämään omaa elämäänsä liveversioiden myötä. Kokemus synnyttää uusia ideoita, joista osa jää hautumaan ja osa muuntuu uusiksi versioiksi tai kappaleiksi. Ylöjärven konsertissa kuullaan erityinen setti kappaleita yhtyeen kymmenvuotiselta taipaleelta.

Jos pop-ilmiöt ovat nopeasti ohimeneviä, Lassyn mukaan jazzmusiikki vain paranee iän myötä. Hänen yksi hienoimmista jazzhetkistään on ollut kansainvälisen soittajalegendan kohtaaminen.

– Pääsin näkemään ja kuulemaan Sonny Rollinsia 1990-luvulla Espoon April Jazz -festivaaleilla. Tapahtumassa työskennellyt ystäväni järjesti minulle nuorelle jazzintoilijalle privaattitapaamisen konkarisoittajan kanssa.

– Haluan soittaa vielä pitkään. Jos vielä vaikka 30 vuotta soittaisin, niin sitten olisi ehkä jo tarpeeksi omaa sanottavaa, Lassy pohtii pilke silmäkulmassaan.

Kaupunkijazz

11. elokuuta Ylöjärven kaupungintalon aukiolla. Kello 19 Linear John ja kello 20.30 Timo Lassy Band. Konsertin jälkeen jazzmessu Ylöjärven kirkossa kello 22.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?