Sopuisaan yhteiseloon löytyy keinoja

Kerromme tämän lehden pääuutissivulla, miten nuorison käytös Ylöjärven torilla korventaa torin lähistöllä asuvien ihmisten hermoja. Nuorison ilta- ja yöaikaan aiheuttama meteli on monelle liikaa.
Samaan aikaan kaupunki on huolissaan torin siivottomuudesta nuorison menojen jäljiltä. Tori on kuulemma siivottava päivittäin.
On selvää, että nuorten pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa käyttäytyä. Varmasti suurin osa torilla kokoontuvasta nuorisosta on fiksua väkeä, mutta kuten kaikki tiedämme, joukossa tyhmyys tuppaa tiivistymään. Aina on joku, joka saa myös muutaman muun toteuttamaan älyttömiäkin ideioita.
Nuorten kanssa pitää toimia aina hieman toisin kuin aikuisten kesken. Nuoria pitää kuunnella ja heille pitää yrittää tarjota vaihtoehtoisia virikkeitä.
On erittäin harmi, että Ylöjärven nuorisotilat ovat kesäisin pääsääntöisesti kiinni. Nuoret purnaavat, kun heille ei ole osoitettu sopivaa kokoontumispaikkaa.
Meno torilla ja muuallakin Ylöjärvellä rauhoittunee melkoisesti nyt, kun koulut alkavat.
Kaupungin virkamiesten sekä luottamushenkilöiden kannattaa kuitenkin jo nyt alkaa miettiä, minkälaisen paikan ja minkälaisia vaihtoehtoja nuorille voisi tarjota ensi kesänä. Nuoret ovat aina kokoontuneet kimppaan pitämään hauskaa, ja niin he tekevät jatkossakin.
Kuten poliisikin muistuttaa, ajanviettoa yleisellä paikalla ei voida lain mukaan kieltää. Ratkaisut ongelmaan ovat kuitenkin löydettävissä. Nuorten, heidän vanhempiensa, kaupungin nuorisotoimen sekä päättäjien on syytä jokaisen pohtia yhdessä ja erikseen, miten jatkossa asiassa edetään. Toisten osapuolten syyttely vain pahentaa tilannetta.

Räikän keskusurheilukentän remontti onnistui loistavasti. Urheilijoilla on upea paikka pelata, kisata ja harjoitella. Yksi asia kuitenkin unohtui. Missä ovat jalkapalloilijoiden vaihtopenkkikatokset?
Ylöjärven Ilveksen A-nuoret pelaavat nyt valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla muun muuassa sellaisten suurseurojen kuin IFK Mariehamnin ja Valkeakosken FC Hakan kanssa. Lisäksi Ylöjärven Ilveksen naiset pelaavat Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.
On häpeällistä, että vaihtopelaajat, valmentajat ja huoltajat joutuvat värjöttelemään vesisateessa kentän laidalla. Kaupungilta ei vaadittaisi isoa kasaa euroja tämän asian korjaamiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>