Kujanpäälle SM-kultaa vaikeuksista huolimatta

Tampereen Pyrinnön ylöjärveläisurheilija Urho Kujanpää voitti Kauhavalla 22-vuotiaiden seiväshypyn Suomen mestaruuden, vaikka kolhi itseään kisan aikana.

Valmentaja Raimo Eskola (oik.) antoi Urho Kujanpäälle vinkkejä kilpailun tuoksinassa. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Kisassa olivat mukana tämän hetken Suomen kolme parasta seiväsmiestä. Jokainen heistä aloitti korkeudesta 5,05.

Someron Esan Tommi Holttinen jäi aloituskorkeuteen, mutta Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten sekä Kujanpää selvittivät helposti korkeuden 5,15.

Kesken kisan sää muuttui yllättäen ja Tomas Wecksten käytti tilanteen nopeasti hyödykseen. Hän ylitti 5,30 ensimmäisellä yrityksellä.

Kujanpään tullessa vuoroon alkoi raju sadekuuro. Kujanpää hypätessä vesi valui ylöjärveläisen seivästå pitkin alakäteen ja käsi liukui seivästä pitkin eteenpäin. Seipään ollessa täydessä jännityksessä Kujanpään yläkäden ote irtosi ja seiväs ampui osuman ylöjäveläisen vasempaan reiteen ja hauikseen.

Kujanpää lensi niskoilleen seiväskuoppaan. Ensiapu tuli paikalle nopeasti ja kisa keskeytettiin. Kujanpää päätti kuitenkin jatkaa kisaa ruhjeista huolimatta.

Rima nostettiin korkeuteen 5,35. Kujanpää vei viimeisen yrityksen väkisin loppuun asti. Ylöjärveläise rinta osui rimaan, mutta märkä rima pysyi kannattimillaan. Kujanpää voitti kisan, kun hän ja Wecksten eivät onnistuneet korkeudesta 5,45.

Jos vammat antavat myöden, niin seuraavan kerran Kujanpää kokeilee hyppäämistä Kotkan Karhula Gamesissa.

Toimelalle myös kultamitali

Valtteri Toimela lähti kotimatkalle mestaruus taskussaan. (Kuva: Jukka Toimela)

Ylöjärveläinen Valtteri Toimela nappasi Kalevan Kisojen pronssimitalin jatkoksi 22-vuotiaiden SM-kultaa 400 metrin aitajuoksussa.

Toimelan viikonloppu alkoi hienosti 400 metrin kilpailulla, jossa hän sijoittui 17 juoksijan joukossa kuudenneksi. Sunnuntaina Toimela juoksi 400 metrin aita-juoksussa ylivoimaisesti Suomen mestariksi. Aika 52,52 jäi ainoastaan viisi sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään.