A-nuorille tappio kotiavauksessa

Rajusti Ykkösen avauspelissään Maarianhaminassa taistellut Ylöjärven Ilveksen A-poikien joukkue ei syttynyt sunnuntaina vastaavaan lentoo Räikän kentällä kotiavauksessaan.

YIlveksen Muhammad Al-Itawa pääsi turkulaispiirityksestä huolimatta laukomaan joukkueensa avausmaalin. Vierestä seuraavat Aleksi Anttila (vas.) ja Antti Unkuri. (Kuva: Virpi Ukonmäki)

YIlveksen vieraaksi saapunut Turun Weikot matkasi kotiin kolme pistettä taskussaan. Loppunumerot 2–5 (1–3) eivät mairittele kotijoukkuetta, mutta eivät myöskään ehkä anna täysin oikeaa kuvaa pelin kulusta.

Vielä keväällä Ylöjärven Ilves voitti Turun Weikot 3–0, mutta nyt vahvalla asenteella liukutaklauksineen vastaan tullut vierailija otti revanssin.

– Valmistautumisemme ei nyt onnistunut. Edellinen voitto taisi vielä leijuttaa poikiamme. Valmentajana otan piikkiini sen, etten saanut joukkuetta syttymään, YIlveksen valmenta Esa Järnvall harmitteli.

TuWe pelasi märällä kentällä pitkillä palloilla. Taktiikka toimi sunnuntain vesisateessa. Ylöjärven Ilveksen lyhytsyöttöpeli meni ajoittain liian pieneksi. Turkulaisten prässikin oli aiempaa kovempi, jonka vuoksi ylöjärveläisten pelin avaaminen jäi vajaaksi.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Muhammad Al-Itawan komea tasoitus vierailijoiden aikaiseen johto-osuman jälkeen piti pelin vielä tasaisena.

Tällä tasolla kuitenkin puolustajien pienetkin virheet näkyvät harmittavan usein tulostaululla. Toisella jaksolla Yilveksen kavennuksen jälkeen näytti 2–4 –tilanteessa hetken siltä, että peli voisi vielä kääntyä kotijoukkueelle.

Ylöjärven Ilveksen Aki Lahtisen maalinedustustuikkaus sytytti kirin, joka kuitenkin katkesi vierailijoiden hienoon vapaapotkumaaliin.

Ensi sunnuntaina YIlveksen vastus kovenee vielä piirun verran, kun ylöjärveläiset matkaavat Saloon SalPan vieraaksi. Kovalla taistelutahdolla YIlves voisi saada hienon vieraspisteen.