Mitä Ylöjärvi lukee?

Ylöjärven Uutiset piipahti Leija-kirjastossa ja kysyi kävijöiltä, mitä he ovat lainaamassa ja onko kirjasto tärkeä paikka.
1. Mitä lainaat?
2. Mitä tykkäät lukea ja paljonko luet?
3. Käytkö usein kirjastossa?
4. Mitä mieltä olet Ylöjärven kirjastosta?
5. Mitä suosittelisit muille luettavaksi?

 

Unto Nokelainen, Ylöjärvi:

Unto Nokelainen, kirjasto 19.7.2017

Unto Nokelainen haki luettavaksi sekä sarjakuvia että dekkarin. Hän käyttää usein sekä Heinolan että Ylöjärven kirjastoja.

  1. – Lainaan Pertti Jarlan Fingerpori 8:n ja Tom Clancyn kirjan Hajota ja hallitse. Olen lukenut melkein kaikki Fingerpori-sarjakuvakirjat.
  2. – Yleensä minun tulee luettua kotimaista kirjallisuutta. Minulla on kaikki Kalle Päätalon kirjat. Luen joka päivä, ja kirjoja menee vähintään yksi viikossa.
  3. – Käyn kirjastossa yleensä kerran viikossa. Käyn Ylöjärven ja Heinolan kirjastoissa. Meillä on Heinolassa mökki.
  4. – Ylöjärven kirjasto on erinomainen. Kaikki löytyy, mitä etsii. Sama juttu Heinolassa. Haen Heinolan kirjastosta paljon lukemista mökille.
  5. – Kuka nyt mistäkin tykkää… Jotkut eivät pysty lukemaan yhtäkään kirjaa. Päätalossakin on se juttu, että Iijoki-sarjaa ei voi aloittaa keskeltä, koska se on elämänkerrallinen. Ilkka Remeksen voisin mainita. En ensin tykännyt hänen kirjoistaan, koska ne menevät scifin puolelle. Nyt olen lukenut useitakin kirjoja häneltä.

 

Raija Turunen, Ylöjärvi:

Raija Turunen, kirjasto

Raija Turunen pitää erityisesti dekkareista, mutta myös kevyestä kirjallisuudesta ja matkakirjoista.

  1. – En ole lainannut vielä mitään. Tulin hakemaan dekkareita. Mitä raaempi, sen parempi. Olen kauhean verenhimoinen. Ajattelin lainata välillä hömppää, mutta ostinkin poistomyynnistä kaksi raakaa kirjaa: Karin Slaughterin Triptyykin ja Jane Stanton Hitchcockin Silmänlumetta. Olen lukenut Slaughteria ja Hitchcockiltakin Seurapiirimurhia.
  2. – Luen dekkareiden lisäksi matkakirjoja ja kevyitä juttuja. Luen aika paljon. Se on päätyöni eläkkeellä, television katseleminen on toinen. Joskus luen useankin kirjan viikossa, joskus kirjan lukemisessa menee pidempään.
  3. – Käyn kirjastossa joka viikko.
  4. – Kirjasto on toiminut hyvin. En aina löydä kirjoja, mutta kirjastontädit auttavat. Täällä on myös hyviä vinkkilistoja. Käyn kirjastossa Ylöjärvellä. Metsossa olen käynyt muutaman kerran, mutta en löytänyt sieltä mitään, koska se on niin iso.
  5. – Voisin suositella Seppo Jokisen dekkareita. Hän on paikallisia, Tampereelta. Tai Karin Slaughteria. Taavi Soininvaaran ja Reijo Mäen dekkareita en lue. En tykkää Mäen tyylistä.

 

 

Kainalojuttu

Kirjastolla vilkas kesä

Kirjastonhoitaja Elisa Rannan mukaan Ylöjärven kirjastolla on ollut todella vilkas kesä.

– Sateinen sää on vaikuttanut kävijämääriin.

Kesäkuun ja noin kolmen heinäkuun alkuviikon aikana lainoja oli kertynyt 65 000 kappaletta, mikä on tuhat enemmän kuin edellisenä kesänä.

Kesällä käydään pitkin päivää kirjastossa, kun ihmiset ovat  lomalla, eikä varsinaisia ruuhkahuippuja tai hiljaisia aikoja ole.

Kesällä lainataan eniten kaunokirjallisuutta.

– Talvella lainattavat kirjat jakautuvat puoliksi kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Kaunokirjallisuudesta on lainattu tänä kesänä eniten jännitystä ja kevyttä kirjallisuutta. Etenkin dekkarit liikkuvat vikkelään.

– Hyllyssä on selvästi väljempää kuin talvella.

Dekkareista menevät vähän kaikki, mutta etenkin Jo Nesbø ja Lars Kepler.

Tänä kesänä tosin myös tietokirjoja on lainattu hyvin, noin puolet lainatun kaunokirjallisuuden määrästä.

Lastenkirjojakin menee kesällä runsaasti, samoin matkakirjoja.

– Myös elokuvia on lainattu enemmän kuin muina kesinä, kertoo Ranta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>