”Joka sää on juoksusää”

Seitsemisen kansallispuiston poluilla mennään sunnuntaina rauhallisesti reippaillen tai itseään haastaen.
Seitseminen, Koveron perinnetila, juoksu, polkujuoksu

Nyt lähtee! Polkujuoksu kehittää ketteryyttä ja haastaa kehoa monipuolisesti. Seitsemisessä sunnuntaina kaikki sarjat lähetetään matkaan kello 11. (Kuva: IKNV:n arkisto)

– Usein urheilutapahtumissa musiikki ja selostus pauhaavat kaiuttimista. Seitsemisen polkujuoksu yllättää kauniilla maisemillaan ja rauhallisella vanhan ajan tunnelmallaan, kertoo tapahtumavastaava Outi Borgenström Ikaalisten Nouseva-Voima ry:stä.

Viime kesänä Anniina Mäensivu Seitsemisen luontokeskuksesta sai idean polkujuoksusta. Käytännön järjestelyihin tarttui suunnistusseura Ikaalisten Nouseva-Voima. Osallistujamäärä oli positiivinen yllätys.

– Saimme noin sata osallistujaa. Väki toivoi maalissa, että järjestättehän tapahtuman ensi vuonna uudestaan, Borgenström sanoo.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo mukavasti osallistujia, ja ilmoittautumisia tulee päivittäin. Jos 300 osallistujan raja ylittyy, siitä ilmoitetaan tapahtuman netti- ja Facebook-sivuilla.

Polkujuoksun reiteillä on mutkittelevia neulaspolkuja, vähän juurakkoa ja soiden ylityksiä pitkospuita pitkin. Kilpailukeskus sijaitsee Koveron perinnetilalla, missä juoksun jälkeen pääsee saunomaan savusaunaan pientä maksua vastaan.

Miehet ja naiset kilpailevat 20 kilometrin kilpasarjassa tai 20, 10 ja 6 kilometrin kuntosarjoissa. Reitit eivät ole tarkalleen näiden kilometrimäärien mukaisia vaan puolisen kilometriä lyhyempiä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille, ja reitin voi juosta tai kävellä. Viime vuonna nuorin, kolmikuukautinen osanottaja matkasi äitinsä rintarepussa. Perhelenkille voi tulla koko perhe samalla maksulla.

Borgenström toivoo sunnuntaiksi kaunista kuivaa kesäsäätä, vaikka mainitseekin, että joka sää on hyvä juoksusää. Märät pitkospuut voivat tosin olla liukkaita.

– Suurin osa osallistujista on kuntoilijoita, jotka lähtevät reitille nautiskelemaan. Äänet, tuoksut ja maisemat rauhoittavat mieltä, hän sanoo.

Seitsemisen polkujuoksu

Lähtö Koveron perinnetilan läheltä sunnuntaina 6.8. kello 11 (Seitsemisentie 948, Ikaalinen). Edullisempi ennakkoilmoittautuminen 2.8. kello 24 mennessä sähköpostilla osoitteeseen seitsemispolut@gmail.com ja jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla sunnuntaina kello 10.30 mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?