Dramatiikkaa Ruuhimäessä

Ylöjärveläinen Henri Pihlajikko kilpaili X30 Challenge -kartingsarjan osakilpailussa Jyväskylän Ruuhimäessä. Ylöjärveläisen kisaviikonloppu sisälsi tunteita laidasta laitaan.

Henri Pihlajikon kisaviikonloppu meni kaksijakoisesti. Lauantain aika-ajossa ylöjärveläinen oli toinen. Erien sijoitusten perusteella Pihlajikko lähti finaaliin paalulta. Ruutulipulla sijoitus oli kolmas. Kisan voittoon ajoi Antti Ollikainen, ja toinen oli Ville Mäntylä.

Sunnuntain aika-ajojen tuloksena oli kymmenes sija. Eräajoissa oli kosketuksia, ja kolarikin oli lähellä. Toisessa erässä ylöjärveläiskuski sai 10 sekunnin aikasakon etuponttonin irtoamisesta. Finaaliin Pihlajikolle tuli lähtöpaikka kahdeksan.

Loppukilpailu menikin hyvin, ja Henri Pihlajikko nousi ruutulipulle neljännelle sijalle. Lopputarkastuksissa finaalin voittajan Tuisku Ovaskan auto todettiin 400 grammaa alipainoiseksi. Ovaskan sijoitus putosi viisi sijaa. Pihlajikon sijoitus parani puolestaan kolmanneksi.

Ylöjärveläiskuskin auto oli 300 grammaa yli painorajan. Suomen mestaruutta X30 Challenge -seniorsarjasta oli jo ehditty alkaa juhlistamaan, kun tekninen tarkistus hylkäsi Pihlajikon ajosuorituksen. Valituksen jälkeenkin tuomariston päätös pysyi eli tuloksena oli hylkäys.

Ilo muuttui siis nopeasti pettymykseksi. Sunnuntain senioreiden virallinen kärkikolmikko oli Ville Mäntylä, Kaspar Korjus ja Antti Ollikainen. Kisaviikonloppu oli Pihlajikon kannalta vaikea. Hänen tarkoituksenaan oli varmistaa Suomen mestaruus Ruuhimäellä, mutta toisin kävi.

Viikonlopun vastoinkäymisistä huolimatta ylöjärveläiskuljettaja tähyää jo seuraavaan koitokseen.

– Positiivisiakin asioita viikonlopusta kuitenkin löytyy, joten en ala asiaa sen enempää surkuttelemaan. Nyt tämä asia nollataan ja suunnataan Alahärmän päätöskilpailuun, joka pidetään 26.–27. elokuuta, Pihlajikko toteaa.

Alahärmän kisaviikonloppuun ylöjärveläinen lähtee seniorluokan sarjajohtajana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?