Kuru-viikko veti kylän täyteen juhlakansaa

Kurun 150-vuotista taivalta juhlittiin moninaisin tapahtumin viime viikolla. Pääjuhlaviikonlopun jälkeen tiistaina saivat lapset nauttia Juurikadun Orkesterin soitosta ja tarinoista. Torstaina ja perjantaina koulun salin veti täyteen Totisten Poikien konsertit. Lauantaina kylän raitti täyttyi iloisista ihmisistä, kun vuorossa oli perinteiset Kurun markkinat.
Kuru-viikko

Hieno kesäsää ja Kurun markkinoiden laaja tarjonta vetivät torin täyteen väkeä.

Kurun keskusta täyttyi ääriään myöten täyteen Kurun perinteisillä markkinoilla.
Yli sata torimyyjää ja aurinkoinen sää houkuttelivat ihmiset liikkeelle ostamaan muun muassa herkkuja, käsitöitä, metrilakua, vihanneksia, mansikoita, muikkuja sekä tietysti tapaamaan tuttuja.
Markkinatansseissa Kurun Seuratalolla saattoi pistää jalalla koreasti Tammer-hanurit -orkesterin tahdissa, ja lapset pääsivät pomppulinnaan tai pienoisjunaan.
Olipa Kurun raitilla mahdollisuus bongata myös julkisuudenhenkilöitä. Kurun oma poika, lentopalloilija Urpo Sivula tervehti tuttuja iloisella mielellä. Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr.) puolestaan sai vastailla yhdessä kaupunginvaltuutetun Minna Sorsan kanssa kurulaisten kysymyksiin.
Kuru-juhlaviikolla Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa olivat avoinna yleisölle pidennetyin aukioloajoin.
Keihäslahden näyttelytalolla on vielä heinäkuun loppuun asti nähtävillä Koulukäsityön vuosikymmenet -näyttelyssä nimensä mukaisesti koulukäsitöitä vuosikymmenien ajoilta. Näyttely on avoinna tiistaista torstaihin kello 12–17 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12–17.

Sari Riutta

 

Kuru-viikko

Totisten Poikien konsertissa laulettiin teemalla ”Kaiken takana on nainen”. Ahti Nieminen (vas.), Esko Rimppi, Martti Hannula, Lasse Harju ja Tapio Mäkinen esittivät yhdessä Naapurin Onni -orkesterin kanssa 19 naisen nimellä tehtyä laulua. Etualalla on Helga-neiti kylvyssä.

Kuru-viikko

Vammalan Lentopallon ja Suomen lentopallomaajoukkueen hakkuri Urpo Sivula kävi kertomassa kuulumisensa synnyinkylässään.

Kuru-viikko

Torin ruokatarjonta herätti paljon kiinnostusta ja kauppa kävi.

Kuru-viikko

Kiviammattilainen Pete Väisänen on tuttu kasvo Kurun markkinoilla. Hän on ollut siellä pienestä pojasta asti myymässä ja markkinoimassa kivituotteita.

Kuru-viikko

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto vieraili Kurun markkinoilla. Hänet otti vastaan Vihreiden ylöjärveläisvaltuutettu Minna Sorsa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?