Gustafsbergin suurhanke Kurussa ei toteudu

Liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen suunnittelemaa hyvinvointikeskusta ei tule Kuruun. Hanke kaatui ELY-keskuksen tekemään valitukseen.
Vuosi 2016, Vuosi kuvina, Ylöjärven vuosi, Jutta Gustafsberg, Iso-Majajärvi, meditaatiokeskus

Kurun perämetsästä kuului viime vuoden lopulla kummia. Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg yllätti kaikki ja toi julkisuuteen suunnitelman meditaatiokeskuksen perustamisesta Iso-Majajärven maisemiin. Bisnesnainen aloitti jättimäisen hankkeensa ostamalla järven ja 34 hehtaaria sitä ympäröivää metsää. (Kuva: Pasi Liesimaa / Iltalehti)

Gustafsberg ja Rouvinen suunnittelivat 822 neliön Kuru Resortia Iso Majajärven rannalle Kuruun. Pirkanmaan ELY-keskus teki kuitenkin Ylöjärven kaupungin myöntämästä poikkeusluvasta valituksen hallinto-oikeuteen.

ELY-keskus katsoi, että Gustafsbergin ja Rouvisen hanke oli saanut kaupungilta liian suuren poikkeusluvan rakennusoikeuteen.

ELY-keskuksen mukaan kaupungin täytyy olla tasapuolinen saman kaava-alueen maanomistajien suhteen.

– Ensijärkytyksestä toivuttumme oli aika alkaa selvittämään hallinto-oikeuden käsittelyä. Juttu olisi voitu käsitellä alkuvuonna 2018, mutta alaan vihkiytyneen juristin mukaan tulisimme mitä luultavimmin häviämään tämän taistelun, Gustafsberg kertoo Kuru Resortia käsittelevässä blogissaan.

Hankkeen poikkeuslupa-anomus on nyt vedetty pois ja kumottu.

– Katkeruudelle tässä ei ole kuitenkaan sijaa. Viranomaiset tekevät työtään ja kuten olen todennut, kaikella on tarkoituksensa, Gustafsberg sanoo.

Hän myöntää, että rahallinen menetys on merkittävä.

– Tämä ei ole kuitenkaan päällimmäisenä mielessä vaan se, miten tätä upeaa paikkaa saataisiin tulevaisuudessa hyödynnettyä. Tässä vaiheessa siis pohdimme, mitä Kurulle tapahtuu, Gustafsberg toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?