Katseet on suunnattu jo Seinäjoen Kalevan kisoihin

Kujanpää pettyi

Seiväshyppääjä Urho Kujanpään EM-kilpailureissu Puolaan ei onnistunut odotetulla tavalla, vaan hän putosi finaalista viime viikon perjantaina käydyssä karsinnassa.

Urho Kujanpään Iida-sisko lohdutti veljeään mönkään menneen karsintakilpailun jälkeen. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Kaikki merkit hyvään menestykseen olivat olemassa alle 23-vuotiaiden EM- kisojen miesten seipään karsintapäivänä viime viikon perjantaina 14. heinäkuuta. Sää oli mitä parhain, joskin tuuli pyöri jonkin verran.
Alkuverryttelystä lähtien näytti siltä, että kaikki kolme suomalaishyppääjää raivaavat tiensä varmasti sunnuntain finaaliin.
Jos jonkun piti kuitenkin epäonnistua, niin tällä kertaa tuo mantteli lankesi ylöjärveläisen seiväshyppääjän Urho Kujanpään niskaan.
Aloituskorkeus 500 meni ihan heittämällä yli. Sitten 515:stä tuli tuulen takia limboyritys ja toisessa yrityksessä seiväs jäi tehoihin nähden liian löysäksi.
Kolmanteen hyppyyn vaihdettiin sitten jäykempi seiväs ja tuo hyppy olikin päivän komein ja korkein.
Kaikkien suureksi pettymykseksi ja urheilijan itsensä painajaiseksi vasen käsi osui kuitenkin rimaan, ja kisa oli sitten siinä.
Suomen kaksi muuta hyppääjää pääsivät sentään finaaliin, mutta yksi mitaliehdokas oli poissa pelistä. 525 olisi riittänyt näissä karkeloissa finaalipaikkaan.
Tuon korkeuden Urho Kujanpää menisi tällä hetkellä ja tässä kunnossa yli jo lyhyellä treenivauhdillakin.
Ylöjärveläisurheilija valittiin Suomen maajoukkueen kapteeniksi, joten loput kisapäivät menivät tällä kertaa muita tsempatessa.
Vaikka karmaiseva epäonni kohtasi Urho Kujanpäätä kilpailukauden tärkeimmällä hetkellä, ylöjärveläinen on suunnannut katseensa jo tuleviin koitoksiin.
– Teimme jo hyppytreenin Bydgoszczin Stadion Zawisanin harjoituskentällä ensi perjantain ja lauantain Kalevan kisoja varten.
– Kaikki oli pedattu valmiiksi jopa mitalijuhlia varten, mutta urheilussa, kuten tiedämme, kaikki on mahdollista. Eihän näitä pettymyksiä tarvittaisi, mutta niitä nyt vaan tulee urheilussa, Urho Kujanpään valmentaja Hannu Kujanpää pohdiskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?