Kesä on kiireisintä aikaa myös harrastebändillä

”Harrastuksena musiikki ei muutu epämukavaksi”

Kahdesta ylöjärveläisestä ja yhdestä tamperelaisesta koostuva harrastebändi soittaa musiikkia omaksi ja muiden iloksi. Raha on hommassa
toissijaista.

Ensin yhtyettä kutsuttiin A-molli Trioksi, sitten tuli Aino ja pari Reinoa, joka muotoitui lopulta Ainot & Reinot -nimeksi. Nokialla treenaava bändi on ottanut yhtyeensä nimen niin kirjaimellisesti, että välillä keikoilla esiinnytään Ainot ja Reinot jalassa.

Nokian Kankaantaassa vanhan näköinen halli kätkee sisäänsä upouudet tilat, joissa musiikkia treenaavat yhdessä metsäkyläläinen Katja Lamminmäki, siivikkalainen J-P Nieminen ja kalkkulainen Ville Ruoho. Yhdessä he muodostavat yhtyeen nimeltä
Aino & Reinot.

Kolmikko perusti yhtyeensä reilut kolme vuotta sitten harrastusmielessä. Soittaminen ei ole  jäänyt silti pelkästään Nokian treenikämpän seinien sisälle, vaan yhtye esiintyy pitkin Pirkanmaata pubeissa, juhlissa ja yksityistilaisuuksissa.

Esiintymisrepertuaariin kuuluu 75 kappaleen lista suomalaista poppia, rokkia ja iskelmää.

Yhtyeen mukaan kesä on kiireisintä aikaa myös harrastebändillä.

– Vaikka meidän kaltaisiamme yhtyeitä on paljon,  on keikkoja silti yllättävän hyvin, pitkään eri kokoonpanoissa soittanut kitaristi Ruoho sanoo.

Pitkä historia

Kerran viikossa Nokialla treenaavan kolmikon jäsenistöllä on kaikilla pitkä historia esiintymisen parissa.

Ainossa & Reinoissa solistina oleva Lamminmäki innostui ensin nuorempana karaokesta, joka poiki hänelle laulajan homman bilebändissä ja myöhemmin Ainossa & Reinoissa.

Ruoho taas  on soittanut ikänsä rumpuja eri kokoonpanoissa mutta myös kitara taipuu mieheltä.

Nieminen puolestaan löysi koskettimet vasta vanhemmalla iällä.

Yhtye haluaa pitää musiikin visusti harrastuksena, jottei yhteinen soittaminen muutu vastenmieliseksi.

– Harrastuksena musiikki ei muutu epämukavaksi. Epämukavuudet ilmaantuvat silloin, kun jotakin asiaa alkaa tehdä työkseen, Ruoho huomauttaa.

Se on se tunnelma, ei raha

Ruoho tietää, mistä puhuu. Mies soitti parikymmentä vuotta  sitten
Original Beat -yhtyeessä leipätyönään.

– Tuolloin itsensä elättäminen musiikilla oli helpompaa kuin nykypäivänä. Tarjontaa on nyt niin paljon, hän sanoo.

Yhtyeen mukaan harrastebändissä on tärkeintä hyvä fiilis.

– Se on se tunnelma, ei raha. Ja jos meillä itsellämme on hyvä fiilis, niin yleensä se välittyy myös yleisölle, Lamminmäki ja Nieminen lisäävät.

Ja kyllä harrastebändissäkin keikkailun saa työltä tuntumaan. Viikonloppuihin keskittyvään keikkailuun on vain asennoiduttava oikein.

– Kyllä tässäkin hommassa välillä motivaatiopula iskee, kun ensin ollaan arki omissa töissä ja viikonloppuna ajellaan yötä myöten keikoilla, Ruoho huomauttaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>