Etkö todella huomannut törmänneesi, partiolaisen vanhempi?

Sanotaan vanhojen kaivelusta mitä sanotaan, palaan parin kuukauden takaiseen tapahtumaan Ylöjärven seurakuntatalolla. Niin paljon jäi kaivelemaan käytöksesi, partiolaista retkibussille tuonut ja autoani kolhinut kuljettaja.
Poikani oli lauantaina 22. huhtikuuta seurakuntatalolla TAMKin opiskelijaporukassa, joka järjesti hyväntekeväisyystapahtuman. Kun hän oli lauantaiaamuna ajamassa seurakuntatalon seinustaa kohti parkkipaikkaa, pysähdyit hänen eteensä jättääksesi lapsen kyydistäsi. Poikani jäi perääsi odottamaan liikkeelle lähtöäsi, mutta aloitkin peruuttaa autoamme kohti. Poikani yritti kiinnittää huomiosi torvea soittamalla, mutta se ei auttanut, vaan osuit autoomme ja naarmutit sitä. Tömäys oli sen verran kova, ettei se voinut jäädä sinulta huomaamatta.
Poistuit paikalta vauhdilla, ensin kulman taakse parkkipaikalle ja sieltä pois niin nopeasti, ettei poikani ennättänyt ottaa rekisterinumeroa ylös. Sen verran hän ehti nähdä, että autosi oli vaalea, mahdollisesti Skoda, ja sinä olet nainen – todennäköisesti siis partiolaisen äiti.
Paikalla olleet partiolaisetkin olivat harmissaan tapahtuneesta ja lupasivat antaa poikani puhelinnumeron, jos lapsia taas kotiin haettaessa näkevät mahdollisen kolhijan.
Sen verran ikävää naarmutusta meidän automme etupuskuriin tuli, että luultavasti jotakin jälkeä on jäänyt myös sinun autoosi. Partiolaiset eivät kuitenkaan tavanneet sinua, mutta ovat levittäneet sanaa tapahtuneesta ja yhteystietoja verkostoissaan. Sinä et kuitenkaan ole ilmoittautunut.
Juttelin jonkin ajan kuluttua asiasta myös partiolippukunnan johtajistoon kuuluvan Annamari Mäkisen kanssa. Hän sanoi olevansa kovin pahoillaan siitä, että tällainen ikävä tapaus on sattunut juuri partion yhteydessä. Siellä kun halutaan opettaa lapsille aivan toisenlaista asennetta ja käytöstä kuin tämä sinun toimintasi.
Et tehnyt rahallisesti kovin suurta vahinkoa, mutta onnistuit kyllä pilaamaan hyvää tekemään tulleen nuoren miehen päivän. Enkä minäkään auton omistajana järin riemuissani ollut jäljet nähtyäni ja käytöksestäsi kuultuani.
Toivottavasti lapsesi omaksuu enemmän partion välittämiä arvoja ja esimerkkiä kuin sinulta saamaansa.
Yhteistietoni saat Ylöjärven Uutisten toimituksesta, mikäli omatuntosi vihdoin alkaa kolkuttaa.

PIA SIVUNEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?