Jere Haavisto ajoi kakkoseksi Siilinjärven osakilpailussa

Vaikeuksien kisapäivä

Haavisto kohtasi paljon vaikeuksia Savon reissullaan. Hän jatkaa silti kokonaiskisan ykkösenä.

Ylöjärveläinen Jere Haavisto (vas.) joutui tyytymään kakkostilaan viikonloppuna ajetussa SM-motocrossin osakilpailussa Siilinjärvellä. Haavisto jatkaa silti ykkösenä SM-pisteissä. (Kuva: Henry Ahola)

Ensimmäisessä erässä Jere Haavisto otti kohtuullisen startin ja taittoi matkaansa neljäntenä.

Kun nuorukainen oli ehtinyt nousta kilpailussa toiseksi, joutui hän kovassa vesisateessa heittämään ajolasit pois.

Haavisto yritti ohitusta kärjessä ajaneesta Juuso Matikaisesta useampaan kertaan, mutta ilman ajolaseja ajanut Haavisto joutui tekemään vain pistoyrityksiä.

Erän puolivälin jälkeen hän onnistui kuitenkin ohituksessa ja ajoi erävoittoon.

Toisen erän startissa Haavisto onnistui hieman edellistä paremmin. Hän oli kolmantena, mutta tällä kertaa ajolasit menivät huuruun ja Tampereen Motocrossia edustava kuljettaja joutui luopumaan laseista jälleen melko pikaisesti.

Haavisto kaarsi vielä ratavarikolta hakemaan toisia ajolaseja, mutta pienen sekaannuksen takia niitä ei löytynyt, ja nuorukainen tippui varikkkopysähdyksen ansiosta kuudenneksi ja ajoi samalla sijalla maaliin asti.

– Aika-ajossa minulla oli omaa huolimattomuutta lippumerkkien kanssa ja sain siitä ihan aiheellisesti rangaistuksen.

– Ensimmäisessä erässä vettä tuli rankasti ja vesi meni ajolasien kalvojen väliin, joten minun oli pakko luopua laseista. Ajattelin jo, että en edes yritä ohittaa Juusoa kärjessä, mutta luonto ei antanut periksi ja yritin silti, Haavisto summasi.

Jälleen huono munkki

Toisessa erässä ylöjärveläiskuskin murheet jatkuivat.

– Kakkoserässä minulla oli hieman parempi startti, mutta Roni Salin pääsi ajattamaan minua mutkassa ja olin kolmantena ekalla kierroksella, Haavisto pohti jatkeaen:

– Minulla oli tosi huonoa tuuria ja lasit menivät niin pahasti huuruun, että ne piti taas heittää pois. Ajattelin, että haen uudet lasit ratavarikolta ja lähden taistelemaan taas kärkisijoista. Tällä kertaa uusi yritys ei mennyt niin kuin elokuvissa.

– Silmäni olivat kuitenkin niin kipeinä ensimmäisen erän jälkeen, että päätin turvata silmäni ja pisteet sarjassa, Haavisto kertasi päiväänsä Siilinjärvellä.

Päivän yhteistuloksissa Haavisto oli kakkonen ja hän johtaa sarjaa nyt 24 pisteellä ennen Karkkilan seuraavaa osakilpailua. Se ajetaan heinäkuun toisena viikonloppuna.

Seuraavaksi nuorukainen suuntaa ensi viikonloppuna Italiaan EM-sarjan kuudenteen osakilpailuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?