Mooses Viinanen piipahtaa Viljakkalassa viimeisen kerran

Viljakkalan teatteriyhdistys Wimman kesäteatteri tekee paluun tauolta. 17. kesäkuuta ensi-iltansa saa Mooses Viinasen elämä – Vaipoista verkkareihin -kesäteatterinäytelmä. Se on järjestyksessään viimeinen Raimo Suurosen kirjoittamista näytelmistä, jotka rakentuvat pienviljelijä Mooses Viinasen ympärille.

Japanilaiset turistit tähyilevät nähtävyyksiä matkaoppaan johdolla Ibizalla.

Ohjaaja Jari Hiltunen työstää teatteriporukkansa kanssa nyt kolmatta kertaa näytelmää, joka keskittyy Sulkaniityn hyväntahtoiseen pienviljelijään Mooses Viinaseen. Näytelmäsarjan viimeisessä osassa käydään läpi koko Viinasen elämä syntymästä ja aikuisuuden kautta  aina kuolemaan asti.

Ohjaaja ja näyttelijät lupaavat, että vuorossa on jälleen naurua aiheuttava näytelmä, jossa nähdään niin erikoisia juonenkäänteitä kuin moniulotteisia hahmojakin.

– Näytelmää on tehty pienellä porukalla, joten kaikilla näyttelijöillä on useita rooleja. Pääroolit on pidetty samoina kuin kahdessa aiemmassa Mooses Viinasen näytelmässä, Hiltunen kertoo.

Rovasti Putkalan ja sutenöörin rooleja näyttelevä Juuso Gren on kesäteatterilavalla tuttu näky yhdessä Minna Sinisalon kanssa.

Yhteistä ideointia

Teatteriporukan mukaan tämän kesän näytelmä on hauskin kaikista teattereista, joissa he ovat olleet mukana näyttelijän roolissa.

– Tarina antaa hirveästi mahdollisuuksia, ja ideoimme paljon yhdessä näyttelijöiden kanssa. Joskus käy niin, että jokin idea syntyy ja tyrmään sen. Sitten idea palaa uniini, ja minun on pakko ottaa se osaksi näytelmää, Hiltunen sanoo.

Yhteisten ideariihien tuotoksiin kuuluu esimerkiksi näytelmässä esiintyvät japanilaiset, jotka ovat mukana turistireissulla Ibizalla.

– Mietimme, millaisia turisteja ulkomaanreissulla on. Mieleemme tuli japanilaiset, joiden käsissä näkee aina kiikarit ja kameran ja kasvoilla hengityssuojaimet, yhden japanilaisturistin roolissa esiintyvä Sanna Valkama kertaa.

Finnhits-laulukilpailussa nähdään erilaisia lauluesityksiä.

Tuttuja Suomi-hahmoja

Myös satavuotias Suomi huomioidaan näytelmässä. Eräässä kohtauksessa kuullaan Finlandia hymni, jonka lisäksi Mooses Viinanen nähdään yhdessä tuttujen Suomi-hahmojen kanssa.

– Mooseksen armeija-ajoilta tavaan muun muassa Mannerheim. Meillä on myös hahmo nimeltä Matias Mäkikotka, joka on saanut innoituksen Matti Nykäsestä, Hiltunen sanoo.

Suomalaisten hahmojen lisäksi näytelmässä tavataan myös ulkomaista verta, kuten Romeo ja Julia sekä Venäjän mafia.

Tarinaa on höystetty myös musiikilla, jota kuullaan esimerkiksi näytelmän Finnhits-laulukilpailussa.

Ohjaaja Jari Hiltusen mukaan näytelmää vievät eteenpäin kertojat, jotka hyppäävät myös muihin rooleihin.

Kesäteatterin esitykset:

  • La 17.6. klo 17, ti 20.6. klo 19, ti 27.6. klo 19, to 29.6. klo 19, pe 30.6. klo 19, su 2.7. klo 17, ti 4.7. klo 19, to 6.7. klo 19, pe 7.7. klo 19, su 9.7. klo 17
  • Liput: 17 € / 15€
  • Väliajalla buffet
  • Esityspaikkana on Viljakkalan koulun puisto osoitteessa Erlandintie 13, 39310 Viljakkala
  • Varaukset ja tiedustelut numerosta 045 6121 740
  • Lisätietoja nettiosoitteessa teatteriwimma.net

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?