Jaana Lamminen otti paikkansa

Ylöjärven uusi kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäiseen kokoukseensa. Valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi noussut SDP:n Jaana Lamminen kiitti valtuutettuja ja kaupunkilaisia luottamuksesta.

Jaana Lamminen (oik.) kätteli kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon (vas.) ennen kuin istuutui valtuuston puheenjohtajan tuolille. Istuntoa Lammisen nimittämiseen saakka johti Seppo Peltola (sd.).

Uusi valtuustokausi alkoi Ylöjärvellä maanantaina melko seesteisessä ilmapiirissä, vaikka taustalla olikin osittain kipeät neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta.
Kokouksen alkupuolella valtuustolle valittiin uusi puheenjohtaja. SDP:n Jaana Lamminen istuutui puheenjohtajan tuolille varsin kiitollisena.
– Kiitän omasta ja muiden puheenjohtajien puolesta tästä luottamuksesta, jonka olemme saaneet. Kiitos kuuluu myös kaupungin asukkaille. Ilman heitä emme olisi täällä, Lamminen totesi.
Hän toivoo alkaneelta valtuustokaudelta hyvää yhteistyötä.
– Me yhdessä olemme vastuussa kaupunkimme elinvoimaisuuden kehittämisestä ja säilyttämisestä. Valtuustossa työskentely ei ole yksilösuoritus eikä kilpailu, vaan se on yhteistyötä ja joukkuepeliä, Lamminen lausui.
Hän toivoi, että valtuusto saa sovittua vaikeatkin asiat yhteistyöllä.
Kokoomuksen Katja Luojus valittiin odotetusti uudelleen kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.
– Lämmin kiitos kaikille uudesta valinnasta kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalle. Näitä tehtäviä ei voi hoitaa yksin. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävä edellyttää laajaa luottamusta ja laajaa verkostoa, jonka kanssa tehdään yhteistyötä, Luojus sanoi.

Uusia vetäjiä valtuustoryhmille

Katja Luojus jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Alkaneella valtuustokaudella salissa nähdään neljä uutta valtuustoryhmien puheenjohtajaa. Juho Ojares vetää kokoomuksen valtuustoryhmää. Kaija Järvinen luotsaa demareiden porukkaa. Jenni Kiiskinen ottaa komentoonsa vihreiden valtuustoryhmän, ja Arja Uusikartano on vasemmistoliiton ryhmän puheenjohtaja. Valtuustoryhmiensä vetäjinä jatkavat keskustan Pekka Hietaniemi, perussuomalaisten Mauri Heiska ja kristillisdemokraattien Veli-Matti Antila.
Valtuusto sai maanantaina kaksi valtuustoaloitetta, jotka jätti perussuomalaisten valtuustoryhmä. Ensimmäinen valtuustoaloite koskee erityisopetuksen lisäämistä ja toinen Vanhan Räikän kaavamuutosta ja rakennuksen poistamista.
Valtuusto pääsi myös äänestämään kaupunginvaltuutettujen päätelaiteasioista. Vihreiden Jussi Kytömäki esitti, että valtuutettu voisi valita päätelaitteekseen myös seutukunnassa kilpailutetun vakioidun kannettavan tietokoneen. Kytömäen muutosehdotus kuitenkin kaatui äänestyksessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?