Lasten ja nuorten ääni soi

Tämänvuotisen Tampereen Sävelen ohjelmassa keskiöön nousee lapset ja nuoret sekä yhteisöllisyys.

Tampereen Sävel on Suomen laajin kuoro- ja yhtyelaulumusiikin festivaali, joka soi Tampereen seudulla joka toinen vuosi. Nyt on taas Sävelen aika.

Avajaispäivänä eli ensi tiistaina on lasten ja nuorten huippukuorojen aika astua estradille. Ylöjärven kirkossa esiintyy yksi niistä: newyorkilainen Young People’s Chorus.

Palkittu monikulttuurinen nuorisokuoro tunnetaan virtuoosimaisista esiintymisistään. Kuoro ja sen perustaja Francisco J. Núñez antavat mahdollisuuden musiikin opiskeluun myös syrjäytymisvaarassa oleville lapsille. Tiistain konsertissa kuullaan niin amerikkalaista folkmusiikkia, Broadway-klassikoita kuin varta vasten kuorolle sävellettyä nykymusiikkia.

Konsertti on osa professori Erkki Pohjolan luomaa Songbridge-ohjelmaa, jonka tavoite on edistää kansojen välistä yhteisymmärrystä ja rauhaa. Nuorisokuorojen yhteinen Songbridge-gaalakonsertti kuullaan Tampere-talossa lauantaina.

Tampereen Sävelen ytimessä on kuorokatselmus ja kansainvälisesti korkeatasoinen yhtyelaulukilpailu. Molemmat lauletaan Tampere-talossa. Kuorokatselmukseen on ilmoittautunut 54 kuoroa seitsemästä maasta.

Yhtyelaulukilpailun esityksiin keskiviikkona sekä kuorokatselmuksen esityksiin torstaina, perjantaina ja lauantaina on vapaa pääsy. Vain loppukonsertit ovat maksullisia.

Lauluyhtye Rajaton juhlii festivaalilla 20-vuotista uraansa, joka sai lähtölaukauksensa yhtyelaulukilpailun voitosta. Rajattoman konsertti on Pakkahuoneella lauantaina.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Fakta

Tampereen Sävel

6.–11. kesäkuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>