Harri Koivunen narutteli Saulin Ylöjärven Uutisten lähdön ykköseksi

Voima puhui

Ylöjärven Uutisten Naapuriravit tarjosivat paljon muutakin kuin kamppailuja kaviouralla. Esimerkiksi pikkuväelle järjestettiin keppihevoskisat.

Teivossa ravattiin viime viikon tiistaina Ylöjärven Uutisten isännöimät Naapuriravit. Paikallisaviisin loimilähdön vei nimiinsä Harri Koivusen ohjastama Saul. Ylöjärven Uutisista loimittamassa oli ravitoimittaja Jari-Pekka Korvola ja virkaa tekevä päätoimittaja Ville Mäkinen (oik.). Mukana seremonioissa oli myös Teivon Ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen. (Kuvat: Paul’s Special / Pauli Impola)

Keppariradalla olikin mukavasti hulinaa jo alkuillasta. Jos lapset olivat innoissaan keppareista, varttuneemman väen suun sai messingille Ylöjärven Uutisten munkkikahvitarjoilu.

Illan päätähdet eli ravurit tarjosivat maukkaita matseja kaviouralla. Yksi tiukimmista otteluista nähtiin Ylöjärven Uutisten loimilähdössä, jossa voiton korjasi lopulta Harri Koivusen ohjastama ja valmentama Saul.

Kilpailussa alkutahdit löi Niko Jokelan ohjastama Raipe Kronos. Se ampaisi juoksuradalta keulaan ja kellotti avauspuolikkaan 16,5-vauhtia sekä kierroksen 17,5-tempoa. Kun jäljellä oli yksi kierros, Koivunen ajoi Saulin johtaneen Raipe Kronoksen rinnalle. Kaksikon tahti kiihtyi kolmannella puolikkaalla sen verran, että meno kellotettiin 15,0-kyytiä.

Loppusuoralla Raipe Kronos laittoi tosissaan vastaan Saulille ja kaksikko rymisteli loppusuoraa aivan tasapäin. Vasta viimeisellä 50 metrillä Saulin voimakapasiteetti ratkaisi pelin, ja hevonen kurotti ykköseksi noin hevosenmitan erolla Raipe Kronokseen. Takajoukoista tuulispäänä kirinyt Sun Vincent ehti aivan maalilinjalla kakkoseksi Raipe Kronoksen edellä.

Saulin voittoaika täyden matkan eli 2100 metrin tasoitusajossa oli 15,5.

Ohjastaja Harri Koivunen hyödynsi hevosensa parhaita ominaisuuksia, kun hän juoksutti ajokkinsa kuolemanpaikalle kierros ennen maalia.

– Päätin ajaa hevosen johtavan rinnalle, koska vahvuus on sen valtti, Koivunen perusteli.

Yhtä lailla vauhdin kiristäminen kolmannella puolikkaalla oli harkittu juttu.

– Hevonen tuntui todella hyvältä viimeisellä takasuoralla, ja ajattelin, että hevonen voittaa aivan leikiten. Lopulta hevonen teki vain juuri tarvittavan eron voiton eteen, Koivunen analysoi.

Aitoa yhteistyötä

Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen on tyytyväinen yhteistyöhön Teivon ravien kanssa.

Ylöjärven Uutisten lisäksi Ylöjärven seurakunta on löytänyt Teivon raviradasta toimivan yhteistyökumppanin itselleen. Seurakunta oli mukana jo viime syyskuun Naapuriraveissa. Se jatkoi yhteistyötä Teivon kanssa jo alkutalvesta.

– Olimme mukana Teivon raveissa joulukuussa, kun täällä järjestettiin eläinten joulurauhan julistus, Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen virkkoi.

Reinikainen kokee, että paikallinen hippodromi on otollinen ja mielenkiintoinen areena myös seurakunnalle.

– Olemme siellä, missä ihmisetkin ovat. Raviradalla on ihmisiä, jotka tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista. Ravikipinän saaneet ihmiset jakavat hienon harrastuksen, vaikka heidän arkensa olisivat muutoin aivan erilaisia.

Kimmo Reinikainen on itse ollut koko ikänsä intohimoinen jalkapallon harrastaja. Tutustuminen raviurheiluun on hienokseltaan avannut hänen sydäntään myös hevosharrastukselle.

– Minusta ei ole vielä tullut vannoutunutta ravifania, mutta arvostukseni on noussut raviurheilun parissa työtä tekeviä henkilöitä kohtaan.

Ylöjärven seurakunta on avoin myös uusille yhteistyökuvioille Teivon raviradan kanssa.

– Katsomme, mitä on tarjolla, ja tartumme sopiviin tilaisuuksiin, kirkkoherra Kimmo Reinikainen heitti ajatuksen ilmaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?