A. Aallon Rytmiorkesteri nosti fiilikset korkealle Pöhärissä

Suosio kestää

Pöheikön Pölläyksen esiintyjäkattaus sisälsi tänäkin vuonna tutut kestosuosikit eli Paula Koivuniemen ja Popedan. Perjantain myöhäisillassa kesäfiilistä nostatti A. Aallon Rytmiorkesteri.

A. Aallon Rytmiorkesteri julkaisi uuden albuminsa Ja maailma soi Pöheikön Pölläyksessä perjantai-iltana. (Kuva: Karoliina Laikio)

Vahvasti ylöjärveläinen bändi A. Aallon Rytmiorkesteri teki onnistuneen vierailun Pöheikön Pölläykseen. Yhtye tarjoili Pöhärin yleisölle uuden albuminsa Ja maailma soi uunituoretta tuotantoa perjantaiehtoon päätteeksi.

– Albumimme mukailee suurelta osin tuotantomme perinteistä linjaa. Toki mukana on hiukan uusiakin sävyjä, A. Aallon kitaristi Mika Maijala kiteytti perjantain myöhäis-
illan keikan jälkeen.

Aallon poppoo tervehtii ilolla jo legendaksi kohonnutta ylöjärveläistä kesänavausfestivaalia.

– On selvää, että Pöhärissä esiintyminen on hieno juttu. Ylöjärvi on kotikenttämme. Osa bändistämme asuu edelleen puutarhakaupungissa, Maijala fiilisteli.

Pöheikön Pölläyksen jälkeenkin Aallon jätkillä riittää vipinää.

– Kesän keikkakalenterimme näyttää hyvältä ja sopivan tiiviiltä. Pöhärin jälkeen esiinnymme vielä ensi viikonloppuna. Sen jälkeen meillä on edessä parin viikon keikkatauko. Palaamme lauteille taas juhannuksena.

Urheilijoilla on omat rutiininsa ennen kilpailusuoritusta. Samalla tavalla orkesteri valmistautuu esiintymiseensä.

– Tässä vuosien mittaan mukaan on tarttunut tietynlaiset rutiinit, jotka toteutuvat ennen keikkaa. Yksi tärkeä juttu on se, että emme saavu keikkapaikalle liian aikaisin.

– Toinen merkittävä seikka on se, että kokoonnumme porukalla takahuoneeseen ennen keikan alkua. Luomme siinä hetkessä voittamisen tahdon, kitaristi Maijala kuvaili.

Työkaverit Nina Vehmas (vas.), Noora Koivunen, Tiina Mäkinen ja Katja Laakso vierailivat Pöheikön Pölläyksessä ensimmäistä kertaa.

Työporukalla Pöhäriin

Pöheikön Pölläys on yksi perinteisistä kesänavaustapahtumista Ylöjärvellä. Vaikka sää olikin viileä, perinteet velvoittivat eikä Pöhäristä voinut olla pois. Vakiokävijöiden lisäksi paikalla oli myös ilahduttava määrä ensikertalaisia.

Neljän leidin kvartetti Nina Vehmas, Noora Koivunen, Tiina Mäkinen ja Katja Laakso olivat mukana Pöhärissä ensimmäistä kertaa. Työporukaksi osoittautunut seurue oli ensisijaisesti kiinnostunut A. Aallon Rytmiorkesterin esiintymisestä.

– Tykkäämme solisti-Veskusta (Vesa Lake Side) ihan kympillä, duunijengin jäsenet vastasivat.

A. Aallon musiikki vetoaa porukan jäseniin kaikin tavoin.

– Heidän musiikkinsa soveltuu moniin tapahtumiin. He ovat soittaneet pitkään, ja heidän tuotteensa synkkaa aina, porukan jäsenistä Nina Vehmas luonnehti.

Kaksoisveljekset Lassi ja Niko Raami olivat toista kertaa Pöhärin yleisössä. Viime vuonna nuoret miehet seurasivat yhtä Manserokin elävää legendaa.

– Olimme edellisessä Pöhärissä Popedan keikalla. Päätimme tällä kertaa jättää lauantain pippalot väliin ja satsata perjantaiehtoon bileisiin, veljet perustelivat.

Ylöjärveläismiehet liputtavat Pöhärin puolesta myös jatkossa.

– Mielestämme tapahtuma on toimiva. Yksi erityisen hyvä juttu on se, että Pöheikön Pölläys on lähitapahtuma. Asumme sen verran lähellä, että pääsemme kotiin kävellen eikä meidän tarvitse seistä taksijonossa, Raamin veljekset perustelivat.

Kylmästä ja koleasta säästä huolimatta Pöheikön Pölläys veti viikonlopun aikana Räikänpuistoon reilut 2 000 henkeä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?