Nyt nautiskellaan

Vivi Kiukkasen ideoima kevätbrunssi tuo Ylöjärvelle tuulahduksen keskieurooppalaista nautiskelevaa elämäntapaa. Se on myös mainio tilaisuus tutustua suojeltuun Räikän taloon ja tukea tätä.
Räikkä, Vanha Räikkä, brunssi, ruokatapahtuma

Vivi Kiukkanen vaalii ajatusta, että brunssi on yhdessä tehty. – Jos joku haluaa tulla auttamaan, mukaan mahtuu ilman muuta. Innokkaat kakkujen leipojat voivat ottaa yhteyttä. Samoin ne, joita huvittaisi esittää musiikkia brunssin taustalla, Kiukkanen ideoi. (Kuva: Vivi Kiukkanen)

Täydellinen brunssilautanen täyttyy tuoreista hedelmistä ja kasviksista. Siinä on juureen leivottua leipää, luomua ja mahdollisimman lähellä tuotettuja herkkuja.

Niin ainakin Vivi Kiukkasen mielestä.

Kiukkanen on 22-vuotias kauppatietieteiden opiskelija ja Ylöjärven yhtenäiskoulun kasvatti. Hän kiinnostui jo nuorena ruoasta ja ruoanlaitosta. Toukokuun viimeisenä lauantaina hän järjestää brunssin Vanhalla Räikällä.

– Koen olevani yritteliäs ja keksivä ihminen. Osaan tehdä ruokaa ja arvostan laadukasta ruokaa. Siksi ideani usein liittyvät ruokaan. Jos osaisin koodata, innostuisin varmasti nettisivujen koodaamisesta, Kiukkanen toteaa.

– Järjestän brunssin vapaaehtoisesti ja nollavoitolla, koska olen kiinnostunut yrittäjyydestä ja ravintolatoiminnasta. Voitot lahjoitan Vanhan Räikän korjaamiseen.

Tukea Kiukkanen saa muutamalta paikalliselta elintarvikealan yrittäjältä, jotka lahjoittavat tarjottavaa brunssipöytään. Tarjolle katetaan ainakin vaaleaa hapanjuurileipää, tuoreita hedelmiä, kotimaisia marjoja, itse tehtyä granolaa, jogurttia, uunimunakasta, palvikinkkua, pestotuorejuustoa, itse tehtyä hummusta ja smoothieta.

Brunssin ajaksi Vanha Räikkä koristellaan kotoisaksi kahvilaksi, jossa soi pehmeä jazz ja tuoksuu tuore hapanjuureen tehty leipä ja kahvi. Kiukkanen visioi, että brunssi on täydellinen tapa viettää lauantaiaamupäivää yhdessä ystävien kanssa.

Mukaan mahtuu 30 herkuttelijaa per kattaus.

– Brunssi on hetkellinen nautinto, hauska ja helposti lähestyttävä ravintolakokemus. Vanhalla Räikällä voi viettää ystävän kanssa hyvän hetken ja syödä lauantain aamiaisen rauhassa. Samalla haluan osoittaa, että pienelläkin paikkakunnalla voi olla tapahtumia. Kaiken ei tarvitse tapahtua isoissa kaupungeissa.

Kiukkanen toivoo, että Vanha Räikkä pääsisi yhä enemmän ylöjärveläisten käyttöön.

– Vaikka talo vielä on rähjäisessä kunnossa, sen sijainti on täydellinen.

Räikän talon kevätbrunssi

27. toukokuuta. Kattaukset kello 11 ja 13. Ilmoittautumiset 23.5. mennessä osoitteeseen raikanbrunssi@gmail.com.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?