Ryhdin B-pojat onnistuivat SM-finaaleissa

Ylöjärven Ryhdin B-pojat saavuttivat Ryhdin historian parhaan B-poikien SM-sijoituksen. Ryhti kampesi itsensä kahdeksanneksi Nurmossa pelatussa SM-finaaliturnauksessa.

Vaikka Ryhti voitti pelaamastaan viidestä ottelustaan vain yhden, niin voitto tuli ratkaisevimmassa ottelussa eli lauantain neljännesvälierässä. Se takasi Ryhdille pääsyn kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

Alkusarjassa Ryhti sai vastaansa Kempeleen Lentopallon ja lopulta mestaruuden voittaneen Pielaveden Sammon. Kummassakaan ottelussa Ryhti ei yltänyt parhaimpaansa. Aamun aina vaikeassa pelissä KempeLe söi hyvällä pelillään aseet Ryhdiltä ja mestari Sampo oli odotetun vahva. Molemmissa otteluissa Ryhti kärsi 2–0-tappion.

Puolivälieräkamppailu rovaniemeläistä Napapiirin Pallokettuja vastaan oli melkoinen trilleri. Ryhti oli tappiolla ensimmäisessä erässä jo 20–13, kunnes aikalisän jälkeen ylöjärveläisten peli alkoi sujua. Tilanteessa 23–17 syöttöruutuun asteli Ville Kainulainen ja hänen syöttövuorollaan koko erä tuli Ryhdille lukemin 25–23.

Toista erää käytiin tasaisesti lukemiin 16–16 saakka, jonka jälkeen Ryhti repäisi jo ratkaisevalta tuntuneen eron. NaPa kuitenkin kiri eron kiinni ja Ryhdin 23–23-tilanteessa pitämän aikalisän jälkeen Roope Keskinen nappasi ykköshyökkäyksellään ottelupallon. Ville Kainulaisen ässäsyöttö sinetöi riemukkaan 25–23 erävoiton ja koko ottelu Ryhdille 2–0.

Puolivälieräottelussa Ryhtiä vastaan asettui Kauhavan Wisa, jota vastaan Ryhti pelasi hyvän ensimmäisen erän. Ryhdin eväät eivät kuitenkaan aivan riittäneet tulevan hopeamitalistin kaatamiseen. Peli meni Kauhavalle lukemin 2–0, joten Ryhti  pelasi sijoituspeleissä sijoista 5–8.

Sijoituspeleihin ei Ryhdiltä löytynyt enää paukkuja. Fyysinen väsymys painoi ylöjärveläisjoukkuetta ratkaisevasti vastustajia enemmän. Ryhti koki 2–0-tappion sekä Kempeleen Lentopallolle  että Korian Ponnelle.

Kahdeksas sija oli Ryhdiltä maksimisuoritus. Hieman enemmän oli toki tarjolla, mutta yhden Ryhdin tärkeimmän vastaanottajan Olli Kivimäen rannevamma ja yleispelaaja Jaakko Ollikaisen polvivamma rajoittivat Ryhdin vastaanottopeliä ratkaisevasti.

– Pelasimme joukkueena paljon hyviä pätkiä sekä yhden hyvän ottelun eikä kukaan joukkueesta noussut ylitse muiden. Hyvää olivat syöttö-, hyökkäys- ja torjuntapeli. Kehitettävää jäi vastaanotto-, puolustus- ja varmistuspelaamiseen, Ryhdin B-poikia luotsannut Heikki Kosonen sanoo.

Kososen mukaan harjoitusolosuhteiden pitää kohentua selvästi, mikäli Ryhdissä halutaan nauttia tulevina vuosina poikalentopalloilijoiden menestyksestä.

– Ylöjärven ahtaat, matalat ja pienet salit tuovat rajoitteensa tästä eteenpäin, Kosonen toteaa.

Ryhdin B-poikien joukkueessa pelasivat Ville Kainulainen, Sami-Pekka Pettersson, Roope Keskinen, Miko Köykkä, Joona Vihervaara, Daniel Kosonen, Aleksi Savolainen, Aleksi Rantanen, Juuso Palonen, Jaakko Ollikainen ja Olli Kivimäki.

Valmennuksesta vastasivat Heikki Kosonen ja Olli Kainulainen. Joukkueenjohtajana sekä tilastoissa hääri Mika Kivimäki.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>