Ensin rakennetaan kaksi kerrostaloa, myöhemmin vielä pari lisää

Kaupungintalon kulmille nousee pian uusia kerrostaloja

Tekninen keskus puretaan ensi syksynä ja sen tilalle alkaa kohota kerrostaloja, joista on näkymät joko kirkon tai Keijärven suuntaan. Vasemmanpuoleiseen taloon tulee omistusasuntoja ja oikeanpuoleiseen mahdollisesti vuokra-asuntoja.
Räikänhelma, Vivace, Moderato

Räikänhelman ensin rakennettavat talot Vivace ja Moderato tulevat purettavan teknisen keskuksen ja grillin paikalle eli liikenneympyrän vasemmalle puolelle. Seuraavat kerrostalot nousevat myöhemmin liikenneympyrän oikealle puolelle taksiaseman paikalle. (Kuva: havainnekuva/Peab)

Kaupungintalon lähistölle aletaan ensi vuoden alussa rakentaa kahta uutta kerrostaloa. Kerrostalojen tieltä puretaan pois tekninen keskus ja Ryhti-grilli.

Kuruntien varteen nousevat Räikänhelman kerrostalot ovat 4–5-kerroksisia ja molempiin tulee noin 50 asuntoa.

Taloihin tulee kaikenkokoisia asuntoja yksiöistä neliöihin, mutta etenkin tilavia kolmioita.

Taloja ei ole suunniteltu millekään tietylle väestöryhmälle, mutta rakentajan eli Peabin yksikönjohtaja Matti Joensuu epäilee, että muuttajista suuri osa on senioreita.

– Arvelemme, että taloihin muuttaa etenkin vähän vanhempia ihmisiä, jotka luopuvat omakotitalostaan. Mutta varmasti muuttajia osuu ihan koko skaalalle.

Asuntoja varattiin jo ennen markkinointia

Vasemmanpuoleisen talon eli Vivacen ennakkomarkkinointi alkoi viime viikolla.

Asunnot herättivät Joensuun mukaan kiinnostusta jo ennen ennakkomarkkinointiakin. Asunnoista noin 5–10 kappaletta oli varattu ennen kuin markkinointi alkoi.

Räikänhelman vetovoimaa lisää keskustasijainnin lisäksi se, että osasta asunnoista näkee Räikän kentän yli Keijärvelle sekä se, että palvelut kuten ruokakauppa ja liikenneyhteydet ovat lähellä.

Talojen alakertaan tulee liike- ja toimistotiloja ja sisäpihalle maanalainen pysäköintihalli.

Osa asunnoista saattaa mennä vuokralle

Peab myy ensin vasemmanpuolisen Vivacen asunnot ja miettii sitten, myykö se viereisen Moderato-kerrostalon kokonaan jollekin ulkopuoliselle taholle. Tässä tapauksessa on todennäköistä, että oikeanpuoleisen Moderaton asunnoista tulee vuokra-asuntoja.

Peabilla on myös mahdollisuus rakentaa alueelle kaksi muuta kerrostaloa. Nämä talot on kaavoitettu Moderaton oikealle puolelle taksiaseman paikalle.

– Kun Vivace ja Moderato on myyty, aloitamme seuraavien talojen markkinoinnin mahdollisesti vuonna 2019 ja pääsemme rakentamaan taloja aikaisintaan vuonna 2020.

Tekninen keskus puretaan syksyllä

Räikänhelma, kerrostalot

Alueella näyttää nyt vielä tältä. Tekninen keskus (vas.) ja entinen Ryhti-grilli (kesk.) puretaan ja niiden tilalle nousee kaksi kerrostaloa. Myöhemmin nousevat talot tulevat oikealla pilkottavan liikenneympyrän oikealle puolelle.

Ensin rakennettavien talojen eli Vivacen ja Moderaton alle jäävät tekninen keskus ja entinen Ryhti-grilli puretaan pois ensi syksynä.

– Kaupungin teknisen keskuksen toiminnot siirtyvät rakennustöiden alettua väistötiloihin ja palautuvat näillä näkymien Räikänhelmasta vuokrattaviin tiloihin rakennusten valmistuttua, sanoo kaupunginarkkitehti Timo Rysä.

Taksiaseman purkamisen vuoro on vasta myöhemmin. Taksiasemalle haetaan uutta toimivaa sijaintia keskusta-alueelta.

Lisää kerrostaloja Kultaniityn alueelle?

Räikänhelman kerrostalot lisäävät keskustan tiivistymistä. Kaupunginarkkitehdin mukaan myös Kuruntien toiselle puolelle pääkirjasto Leijan luo saattaa jatkossa nousta lisää kerrostaloja.

– Kultaniityn alueelle saa kaavan mukaan tulla 4–5 rakennusmassaa, joista vasta kaksi on tähän mennessä toteutunut.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?