Islanninhevosratojen rakentamishanke keskeytetty

Tampereen Ravirata Oy:n hallitus on yllättäen keskeyttänyt Teivon islanninhevosratojen rakentamishankkeen valmistelun.

Teivon ravikeskuksen kehittäminen eläinurheilukeskukseksi koki pienen takaiskun. (Arkistokuva)

Hallitus perustelee keskeytystä ravidaran toiminnallisilla ja taloudellisilla syillä. Hallitus haluaa keskittyä puhtaasti raviurheilun kehittämiseen.
Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen linjan muutos on iso, sillä vielä viime syksynä hallituksen puheenjohtaja Risto Kuusisto sanoi, ettei Teivoa pidetä enää pystyssä pelkästään raviurheilun avulla.
Kansainväliset vaatimukset täyttäviä kilparatoja islanninhevosille on valmisteltu Teivo-Baana ry:ssä, jonka perustivat viime kesänä Tampereen Ravirata Oy, Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry, Islanninhevosystävät Alsaela ry ja Snöggur ry.
Teivo-Baana ry ja Ravirata Oy:n ovat tähän saakka vieneet eteenpäin mittavaa hankeprojektia islanninhevosurheilun hyväksi.
Suomen Islanninhevosyhdistyksen puheenjohtaja Annastiina Jäppinen on hämmentynyt Tampereen Raviradan äkillisestä päätöksestä pysäyttää pitkälle edennyt valmistelu, kun kaikki valmistelua vaatineet lupa-asiat ja neuvottelut on saatu hoidettua ripeästi ja hyvässä hengessä.
– Toivon, että tämä tilanne on väliaikainen ja voimme jatkaa hyvää yhteistyötä raviradan kanssa ja saattaa hanke kesän aikana loppuun, Jäppinen sanoo.
Islanninhevosradoille on haettu ja puollettu hankerahoitusta ja kerätty kampanjalla merkittävä määrä rahoitusta. Myös hankkeelle myönnetyn väliaikaisen lainan takaukset ovat kunnossa. Lisäksi Teivon maa-alueet  omistava Tampereen kaupunki on myöntänyt luvan rakennusprojektille.
Ylöjärven Uutiset seuraa tiiviisti, miten hankkeelle lopulta käy.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>