Designia pörrääjille

Hyönteishotelleista on viime vuosina tullut pieni hitti. Seitsemisessä voi pian suunnitella ja sisustaa oman makunsa mukaisen asumuksen. Toivottavasti pikkupörriäiset asettuvat taloksi.

Seitsemisen luontokeskuksessa ahkeroidaan designia pihan pienimmille. Ensi lauantaina rakennellaan hyönteishotelleja pihan pikku pörriäisten iloksi.

Materiaalit ja työvälineet ovat valmiina, eikä työpajaan osallistuminen maksa mitään. Luontokeskuksen henkilökunta opastaa alkuun. Valmiin hyönteishotellin voi viedä mukanaan omaan kotipihaansa.

Hotellit tehdään muun muassa puunpalasista ja muista luonnonmateriaaleista.

– Keräämme valmiiksi muun muassa koiranputken palasia ja käpyjä. Kansallispuistosta ei saa kerätä luonnonmateriaaleja, joten tuomme ne valmiiksi muualta, kertoo asiakasneuvoja Minna Kyrönviita.

– Itse väsäsin omani jo mutten ole ehtinyt ripustaa sitä vielä, Kyrönviita hymyilee.

Puupalaseen porataan reikiä kulkuaukoiksi. Muuten mielikuvitus on rajana. Nyt saa päästää sisäisen arkkitehtinsa vaikka ylikierroksille. Millainen sisustus sinun hotelliisi tulee? Asetellaanko kävyt fengshuin mukaan?

Hyönteishotelli voi olla kotipihan koristus, mutta on sillä ihan oikea tarkoituskin. Se tarjoaa puutarhan pikku ötököille suojapaikkoja, joihin voi munia ja asettua asumaan.

Esimerkiksi leppäkertut, päiväperhoset, harsokorennot ja mehiläiset pitävät yllä luonnon tasapainoa. Ne osallistuvat pölytystalkoisiin ja rajoittavat puutarhan tuholaisten massahyökkäyksiä.

– Luonnosta ei aina löydy hyönteisille sopivia koloja. Lintuja avustetaan pöntöillä ja hyönteisiä tällä tavoin, Kyrönviita sanoo.

Hyönteishotellipaja

Paja pidetään Seitsemisen luontokeskuksessa 20. toukokuuta kello 9–16, ja se on osa valtakunnallista Luonnon päivät -tapahtumakokonaisuutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?