Ennätykset paukkuivat Ryhdin kisoissa

Rauta oli kevyttä urheilutalon liikuntasalissa lauantaina, kun seitsemän naista ja 19 miestä kisasivat Ylöjärven Ryhdin voimanostojaoston järjestämässä kansallisessa voimanostokilpailussa.

Ylöjärven Ryhdin Tanja Petman nostaa tässä kyykystä 120 kiloa.

Mukana kilpailemassa oli sekä ensikertalaisia että konkareita. Kilpailijoiden ikähaitari liikkui 17 ja 64 ikävuoden välillä.

Kilpailuihin saatiin vetonaulaksi puolentoista vuoden tauon jälkeen kisalavoille paluuta tekevä Tuomas Hautala, jonka Suomen ennätys 120-kiloisten miesten sarjan maastanostossa on hurjat 380 kiloa. Lapuan Ponnistusta edustava Hautala kilpailee nykyään 93-kiloisten sarjassa.

Hautala palkitsi yleisön tekemällä maastanostossa upean suomenennätystuloksen 320 kiloa.

Sastamalalaista MaxPoweria edustava Henna Kaasalainen teki myös hienon maastanostosarjan. Hän korjasi alle 84-kiloisten naisten 20-vuotiaiden, 23-vuotiaiden ja avoimen luokan suomenennätyslukemiksi huikeat 190 kiloa.

Merikarvian Voiman Tomi Kuusisto paranteli 20-vuotiaiden miesten alle 74-kiloisten sarjan SE-lukuja. Jalkakyykyssä Kuusiston tulos oli 215 kiloa ja maastanostossa 255 kiloa. Myös yhteistulos 577,5 kiloa on uusi Suomen ennätys.

Alle 63-kiloisten naisten sarjassa nostanut Hämeen Voiman Mari Engberg teki naisten kovimman yhteistuloksen, joka oli 380 kiloa.

Alle 72-kiloisten naisten sarjassa Ylöjärven Ryhdin Tanja Petman teki  henkilökohtaiset ennätykset sekä jalkakyykyssä (130 kiloa) että maastanostossa (167,5 kiloa). Tanjan yhteistulos 372,5 kiloa on myös hänen henkilökohtainen ennätyksensä. 12,5 kilon tulosparannus kertoo kovasta treenistä.

Jutta Selin edusti hienosti Ryhdin nuoria naisnostajia 290 kilon tuloksella alle 72-kiloisten 20-vuotiaiden naisten sarjassa.

Tuomas Hautalan yhteistulos 740 kiloa ja Huittisten Voimailijoiden Tero Tuohenmaan yhteistulos 732,5 kiloa olivat kilpailuissa omaa luokkaansa.

Ryhdin Henri Rauniolahti riuhtaisee maastanostossa 292,5 kiloa.

Tuohenmaan kanssa alle 120-kiloisten miesten sarjassa kilpailevan Ylöjärven Ryhdin Henri Rauniolahden yhteistulos 690 kiloa oli flunssaiselta urheilijalta hieno  suoritus. Hyvin nosti myös Ryhdin Sakari Lammassaari, joka sai alle 105-kiloisten miesten sarjassa yhteistuloksen 670 kiloa.

Ryhtiä edustava Teemu Hällfors yritti jalkakyykyssä sarjansa SE-tulosta 239 kiloa, mutta tällä kertaa tulokseksi jäi 225 kiloa. Teemun yhteistulos 645,5 kiloa oli kuitenkin kelpo suoritus.

Record Breakersissa näkyi ja tuntui Ylöjärven Ryhdin voimanostajille tyypillinen yhdessä tekemisen meininki, kannustus ja letkeä huumori. Kilpailuissa ei kuitenkaan unohdettu lajille tyypillistä tarkkaa tuomarityöskentelyä ja suoritusten varmistamista.

Seuraavan kerran ryhtiläisiin tunnelmiin pääsee kiinni lauantaina 20. toukokuuta Ylöjärven Markkinoilla. Niiden yhteydessä käydään Ylöjärvevvahvimmiäs 2017 –kisa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>