Pysäköinti estää harrastamisen

Soppeenharjun koulun pihassa on selkeät kieltomerkit. (Kuva: Jari Orjatsalo)

Asumme aivan Soppeenharjunkoulun vieressä, ja olen jo pidemmän aikaa katsellut, kuinka koululle erinäisiin harrastuksiin kulkevat aikuiset ajavat koulun alaparkkipaikan läpi jalkapallokentän viereen parkkiin.
Jalkapallokentän vieressä on koripallokori, jonka äärellä olisi lasten ja nuorten mukava harrastaa lajia. Korin edessä on kivetys, missä esimerkiksi oma esikoiseni on oppinut ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä.
Enää näitä ei kumpaakaan voi turvallisesti harjoittaa, kun autoja tulee. Välillä ollaan jumpasta tai muusta sellaisesta myöhässä ja nopeus koulun nurkan takaa tultaessa on pelottavankin korkea.
Lauantaina olimme juuri aamusta menossa kokeilemaan tyttäreni uutta koripalloa, mutta turhaan. Korin välittömään läheisyyteen sen viereen ja alle oli pysäköity joukko autoja, joilta kiirehdittiin taas koulun jumppasaliin.
Mielessä kävi kokeilla, ovatko autojen omistajilla vakuutukset kunnossa vai kuka maksaa, jos lasten pallo karkaakin ja osuu auton konepellille tai kylkeen.
Koulun alaparkkipaikalle on pystytetty pienet aidat ja selkeät kieltomerkit, jotka ehkä sitten minä olen ymmärtänyt väärin, koska kukaan ei tunnu pysäköintiin puuttuvan.
Koululla on kuitenkin reilusti oikeaakin pysäköintitilaa.

JARI ORJATSALO

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?