Haavistolla kaksijakoinen viikonloppu

Jere Haavisto onnistui ja epäonnistui motocrossin EMX250-luokan toisessa EM-osakilpailussa Hollannissa.
jere haavisto

Jere Haavisto on löytänyt hyvän vauhdin EM-sarjassa, mutta virheitä on vielä tullut liikaa. (Kuva: MXGP)

137 KTM Motorsport -tallissa ajava Haavisto oli aika-ajossa oman ryhmänsä neljäs. Ylöjärveläinen pääsi valitsemaan puomipaikan eriin seitsemäntenä.
Haavisto otti ensimmäisessä erässä kohtuullisen lähdön ja taittoi matkaa startin jälkeen seitsemäntenä. Erän alku oli vaikea, ja Haavisto menetti muutaman sijan. Erän puolivälin jälkeen lakialalaisen ajo alkoi kuitenkin kulkea. Loppusijoituksiin Haavisto nousi kahdeksanneksi.
Toisessa erässä Haavisto otti loistavan lähdön. Hän oli ensimmäisten mutkien jälkeen kolmantena. Toisella kierroksella Haavisto nosti itsensä jo kakkoseksi, mutta kolmannella kierroksella maanmies Miro Sihvonen ohitti ylöjärveläisen.
Haavisto piti kolmatta sijaa hallussa vielä muutaman kierroksen ajan. Viidennen kierroksen puolivälissä nuorukainen teki kuitenkin mutkassa ajovirheen, jonka seuraksena Haaviston pyörän keula luisti alta.
Haavisto putosi sijalle 19 ja kaatui uudelleen. Maalissa Haavisto oli sijalla 28.
Ylöjärveläinen jatkaa EM-sarjassa sijalla 12.
– Ensimmäisessä erässä olin alussa todella hukassa ja ajoin tyhmiä linjoja. Lähtö oli hyvä, mutta jostain syystä ajo ei auennut. Puolivälin jälkeen ajo alkoi kulkea ja sain napsittua sijoja takaisin, Haavisto kommentoi ja jatkoi:
– Toisessa erässä oli loistava lähtö ja ajo kulki. Sitten oma tyhmä ajovirheeni ja lipat. Harmittaa kyllä aivan älyttömästi, mutta suunta näyttää hyvältä. Jatketaan kovaa työntekoa.
Motocrossin EM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Latvian Kegumsissa. Ensi viikonloppuna Haavisto kilpailee motocrossin SM-sarjan avauskilpailussa Sipoossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?