Kirkosta se alkoi

Vaikka kaikki eivät ole tapahtuneesta ihan vakuuttuneita, Elviksen kuolemasta tulee elokuussa 40 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi tunnettu Elvis-tulkki Aron eli Juha Leppänen pitää kirkkokonsertin Ylöjärvellä.

Nyt herkutellaan Elviksen gospeltuotannolla. Aronin taustalla musisoi nelihenkinen Cool Company.

Ylöjärven-keikkaa varten Aron lämmitteli viime viikolla Lapissa. Hän teki pari keikkaa Levillä ja pari Ylläksellä. Välillä laulaja ehti viettää vähän lomaa.

Gospelkonsertteja Aron on tehnyt jo muutaman vuoden. Välillä ohjelmisto uudistuu hienoisesti. Viime aikoina mukaan on tullut muutama uusi kappale. Materiaalia piisaa.

– Elvis teki useankin gospelalbumin. Yhteensä levytettyjä gospelkappaleita on kymmeniä, ehkä jopa sata. Itselläni on yksi Elviksen tupla-albumi, jolla on 60 gospelbiisiä, Aron kertoo.

Elviksen huikeasta urasta saa pohjimmiltaan kiittää hengellisen musiikin perinnettä. Elviksen musiikkiharrastus alkoi, kun hän pikkupoikana kävi vanhempiensa kanssa kirkossa. Gospelrytmit imaisivat mukaansa, ja Elviksen on kerrottu viihtyneen messuissa.

– Myöhemmällä iällä Elvis oli entistä enemmän kallellaan hengellisiin asioihin. Käsittääkseni hän alkoi tutkia ja mietiskellä asioita syvällisesti, ja hänellä kerrotaan olleen hengellisiä kokemuksia erämaassa, Aron sanoo.

Gospelbiisien tulkinta on artistille omanlaisensa juttu.

– Pyrin lausumaan sanat tavallista selvemmin. Muutenkin tulkitsen tarkemmin, jotta sanoma välittyy. Suuri osa näistä kappaleista on tempoltaan hitaita, mutta joukkoon mahtuu dramaattisia ja mahtipontisia biisejä, joissa saa revitellä äänellä. Niistä tykkään. Ne antavat vaihtelua kokonaisuuteen.

Aron ja Cool Company

23. huhtikuuta kello 18 Ylöjärven kirkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?