Haavistolla hyvä EM-avaus

Lakialan hurjapää Jere Haavisto ajoi uransa parhaan sijoituksen motocrossin EMX250-luokan EM-osakilpailussa Italiassa.

Jere Haaviston vauhti oli hyvää belgialaisella pellolla (Kuva: Dina Damiens)

Haavisto oli hyvässä vauhdissa jo tämän kauden EM-sarjan ensimmäisen osakilpailun aika-ajossa. Ylöjärveläinen oli oman ryhmänsä seitsemänneksi nopein ja sai lopulta valita paikan lähtöpuomilta 14:ntenä.

Ensimmäisen erän lähdössä Haavisto jäi avausmutkassa sumppuun ja tippui sijalle 20. Haavisto nousi kuitenkin KTM-pyörällään jo sijalle 12, kunnes ranskalainen Stephen Rubini ajoi Haavistoa päin. Molemmat kaatuivat törmäyksen vuoksi. Haavisto ylsi lopulta ruutulipulle sijalla 28.

Toisessa erässä Haavisto sai hyvän lähdön ja nousi jo viidennelle sijalle. Ylöjärveläinen taisteli läpi erän viidennen sijan tuntumassa ja olin maalissa kuudes. Sijoitus oli nuorukaisen uran paras EM-osakilpailun erässä. Yhteistuloksissa Haavisto oli kymmenes.

– Ensimmäisen erän jälkeen otti kyllä päähän aika lujaa, koska Rubinin temppu oli aika hölmö. Ei ollut edes mahdollista, että jompi kumpi olisi pysynyt pystyssä. Toisessa erässä kuitenkin hyvä suoritus ja tästä on hienoa jatkaa ensi viikonloppuna Hollannissa, Haavisto kommentoi.

EM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Hollannissa Valkenswaardin radalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?