Tuttu ylöjärveläinen ratsutila toimii nyt Pinsiössä

Linjamäki vaihtoi maisemaa

Ratsutila Linjamäen koti sijaitsi pitkään Ylöjärven Ylisellä. Viime vuoden elokuussa yritys siirtyi Pinsiöön. Maantieteellisen muutoksen ohella ratsastusmaneesi on tuonut aivan uutta virtaa Linjamäen arkipäiviin.
Ratsutila Linjamäki, ratsastus, hevoset

Miina Koskinen (vas.) ja Anni Lindeberg (oik. )ahkeroivat työskentelevät Minttu Linjamäen leivissä Ratsutila Linjamäessä. Töitä on paljon, mutta niitä tehdään aito hymy huulilla.

Yksi keskeinen syy siihen, että Ratsutila Linjamäen joukot pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ja päättivät siirtyä Pinsiön hulppeisiin maisemiin, on suomalainen talvi.
– Faktahan on se, että Suomen talvet ovat olleet melko kehnoja muutaman viime vuoden aikana. Ratsastuksen harrastaminen ja ratsastuskoulun pyörittäminen ilman maneesia on tuntunut välillä aika mahdottomalta, Ratsutila Linjamäen yrittäjä Minttu Linjamäki sanoo.
– Välillä on tuntunut siltä, että puolet vuodesta menee olosuhteiden kanssa tuskailuun, hän jatkaa.
Pinsiö on muutoinkin mainio paikka ratsastuksen harrastamiselle.
– Maneesin lisäksi uusi sijainti tarjoilee aivan upeita ratsastusmaastoja.
Vaikka Linjamäen tiimi siirtyi Pinsiöön, uusi toimintakeskus ei ole sille outo.
– Tämä on meille tuttu paikka, sillä yrityksen historian alkuvaiheessa ahkeroimme täällä vuokralaisena kaksi vuotta.
Kun mahdollisuus Pinsiöön paluusta kävi toteen, yrittäjä Minttu Linjamäki ei epäröinyt ottaa ratkaisevaa askelta.
– Päätin, että nyt on sopiva hetki ostaa tuttu hevostila omiin nimiini. Toisena vaihtoehtona olisi ollut koko ratsastuskoulutoiminnan alasajo, koska talvet ovat olleet niin heikkoja.
Maisemanvaihdos ei juurikaan vaikuttanut vanhoihin asiakkaisiin.
– Suurin osa heistä on jatkanut harrastustaan uudessa keskuksessamme, Minttu Linjamäki sanoo.

Lisäsatsausta ratsastustunteihin

Uusi ympäristö on merkinnyt Ratsutila Linjamäen väelle myös sitä, että nyt mennään eikä meinata.
– Satsaamme nyt tosissamme ratsastuskoulutoimintaan. Kasvu on tavoitteemme. Hyvänä esimerkkinä tästä on se, että olemme lisänneet ratsastustuntejamme, Minttu Linjamäki havainnollistaa.
Ratsutila Linjamäki tarjoilee ratsastustunteja kaiken ikäisille: lapsille, nuorille ja aikuisille.
– Meillä on tällä hetkellä meneillään Takaisin satulaan -opetus. Ryhmässä on mukana aikuisia naisia, lähinnä perheenäitejä.
– Moni heistä on harrastanut ratsastusta aiemmin, mutta perheen perustamisen myötä harrastus on jäänyt telakalle esimerkiksi kymmeneksi vuodeksi.
– Nyt he ovat taas innolla mukana.
Myös miesväki on osoittanut aikaisempaa suurempaa kiinnostusta ratsastustunteja kohtaan.
– Meillä käynnistyy huhtikuussa miesten alkeisryhmä. Päätimme perustaa ryhmän, koska sille oli olemassa kysyntää. Olemme perustamassa niin ikään pojille omaa alkeisryhmää, Minttu Linjamäki kertoo.
Linjamäen tärkeimmät työpäivät painottuvat alkuviikkoon. Tähän saattaa tulla pientä lisäystä lähitulevaisuudessa.
– Olemme tähän asti pitäneet ratsastustunteja maanantaista torstaihin. Meillä on pohdinnan alla se, että ryhtyisimme järjestämään tunteja myös lauantaisin. Tämä sen vuoksi, että olemme saaneet toiveita lauantaituntien pitämisestä.
Unohtaa ei tietenkään saa leidien yöleiriä. Se järjestetään elokuussa.
– Leidien yöleiri on muodostunut jo traditioksi.
– Tällä leirillä on 18 vuoden ikäraja, koska tämä porukka suuntaa yleensä illanviettoon Tampereen yöelämään, Minttu Linjamäki hymyilee.

Monipuolista markkinointia

Sosiaalinen media on yksi nykypäivän markkinointikeinoista. Tai kysymys kuuluu pikemminkin: mikä sosiaalisista mediosta.
– Vielä pari vuotta sitten tuntui, että nuoret tavoittaa parhaiten Facebookin avulla. Nyt tilanne on muuttunut. Esimerkiksi Instagram vaikuttaa tällä hetkellä Facebookia suositummalta kanavalta. Tieto parhaasta kanavasta tuntuu kuitenkin menevän kovaa vauhtia eteenpäin, Minttu Linjamäki miettii.
Myös perinteisemmät markkinointikeinot ovat olleet testissä.
– Olemme vieneet esimerkiksi kauppojen ilmoitustauluille infoa ratsastustunneistamme.
Ratsastusharrastus on paljon muutakin kuin pari ohjattua tuntia viikossa.
– Harrastuksen sosiaalisuus lienee kaikkein merkityksellisintä. Ratsastustuntien lisäksi moni lapsi tai nuori käy tallilla useita kertoja viikossa hoitamassa hevosia. Samalla hän tapaa kavereitaan, Minttu Linjamäki havainnollistaa.
Ratsutila Linjamäki oli jälleen mukana Hevoset-messuilla huhtikuun toisena viikonloppuna. Tällä kertaa Linjamäen poppoo on messuilla yhteistyön merkeissä.
– Olemme olleet mukana Hevoset-messuilla lähes joka kerta. Aikaisemmista vuosista poiketen teimme nyt yhteistyötä Hööksin kanssa ja olimme mukana heidän messuosastollaan, Linjamäki kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?