Hopskeikkaa ja menoksi!

Perheille on tarjolla ensi lauantaina monipuolista liikunnallista virikettä. Hopskeikkaa ja menoksi -tapahtuma kutsuu erityisesti alle kouluikäisiä lapsia tutustumaan uudenlaisiin liikuntamuotoihin Ylöjärven urheilutalolle. Kyseessä on yksi värikkäimmistä ja vauhdikkaimmista tapahtumista, joita Ylöjärvellä järjestetään Suomi 100 -teeman alla.

Puuhakkaan kolmetuntisen aikana on mahdollista kokeilla liikkumista ja leikkejä, joissa vain oma mielikuvitus on rajana. Toimintapisteisiin on koottu monipuolisesti välineitä muun muassa päiväkodeista ja urheiluseuroista.

Koko perhe voi tulla yhdessä ottamaan tuntumaa sisäcurlingiin, seinäkiipeilyyn, monenlaisiin kummallisiin menopeleihin, jalkapalloiluun ja voimisteluun. Mukana on lasten liikuttaja SuperSam, ja välillä saa istahtaa vaikka Vadelmatarhan kasvomaalaukseen. Yhteistä luovaa puuhaa voi viritellä perhesirkuksessa.

Tapahtumassa voi vain piipahtaa tai tulla liikkumaan koko ajaksi. Varusteiksi riittävät paljaat jalat, tossut tai sisäkengät sekä sopivan sporttiset vaatteet.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ylöjärven Isku, Ylöjärven Ilves ja Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatus. Useimpien liikuntapisteiden suunnittelusta ovat vastanneet kolme varhaiskasvatuksen työntekijää, jotka opiskelevat oman työnsä ohessa liikunnan ammattitutkintoa.

– Uusi valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma tuo lisää liikuntaa päiväkoteihin. Ylöjärven varhaiskasvatus on nyt antanut kymmenelle työntekijälleen mahdollisuuden kouluttautua tällä tavoin, koulutuksessa ja tapahtuman järjestelyissä mukana oleva lähihoitaja Kati Oino kertoo.

– Tämä on ensimmäisiä askeleita uuden liikunnallisen ajattelun tuomiseksi päiväkoteihimme.

Liikuntatapahtuma on Oinon, lähihoitaja Hanna Henrikssonin ja perhepäivähoitaja Anne Mäkisen opinnäytetyö. Tapahtumaprojekti on tuonut tullessaan monenlaista hyvää.

– Kaikki tahot ovat lähteneet hienosti mukaan. Olemme saaneet projektin kautta päiväkoteihin lisää liikuntavälineitä, ja voimme lainata niitä tähän tapahtumaan.

Liikunnan lisäämisen suositusten mukaiselle tasolle vaatii päiväkodeissa tietoista toimintaa ja uudenlaisia käytäntöjä päivittäiseen elämään. Oinon mukaan tässä tarvitaan tietotaitoa, mutta ennen kaikkea asennetta.

– Liikunta lisääntyy, kun se nostetaan tietoisesti esille. Tuomme liikunnan mahdollisimman luontevasti mukaan lasten arkeen.

– Lapsia ei tarvitse houkutella liikkumaan. He kyllä liikkuvat, kunhan vain teemme sen mahdolliseksi. Täällä Veittijärven päiväkodissa olemme tuoneet liikuntavälineet helposti saataville, ja lapset käyttävät niitä todella omatoimisesti.

Hopskeikkaa ja menoksi -tapahtuma on avoinna urheilutalolla ensi lauantaina 1.4. klo 10–13.

Tällainen leikkivarjo toimii Hopskeikkaa ja menoksi -tapahtumassa perhesirkuksen kattona. Samanmoista vauhtia on kuitenkin luvassa monilla muilla välineillä. Karusellia pyörittävät Veittijärven päiväkodissa Kati Oino (vas), Pyry Poikonen, Maria Nummela, Ella Katila, Nea Karlsson ja Nora Honkanen (selin). Kyytiä saavat Niilo Muuttoranta ja Laura Kuusinen.

Ella Katila (vas) valmistautuu Ogosport-peliin. Niilo Muuttoranta, Pyry Poikonen ja Laura Kuusinen testaavat hiukan erilaisia menopelejä. Näitä kaikkia on mahdollista kokeilla lauantain tapahtumassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?