Liikunnan riemua

Lapsi innostuu liikunnasta, jos vain saa mahdollisuuden. Sisäcurling tai seinäkiipeily voi olla inspiroiva sysäys.

Tänä lauantaina Ylöjärven urheilutalolla pääsee kokeilemaan sisäcurlingia, perhesirkusta ja seinäkiipeilyä, pelaamaan jalkapalloa ja voimistelemaan. Liikuntailottelu on suunnattu etenkin alle kouluikäisille lapsille.

– Saimme järjestäjiksi kivan porukan toimijoita, jotka muutenkin liikuttavat pieniä ja isompia lapsia, kertoo Ylöjärven Iskun puheenjohtaja Maria Nummela.

Hopskeikkaa ja menoksi -liikuntatapahtumaa järjestävät Ylöjärven Isku, Ylöjärven Ilves ja kaupungin varhaiskasvatus. Pääsymaksuttomassa tapahtumassa voi vain piipahtaa tai sinne voi tulla liikkumaan koko ajaksi. Joissakin liikuntapisteissä voi viettää puoli minuuttia ja toisissa viihtyä pidemmän kaavan mukaan.

Puolapuihin kiinnitettävä sisäkiipeilyseinä on hauska ja turvallinen. Sisäcurlingia pelataan erityisellä, juuri curlingiin sopivalla matolla. Pelaaminen onnistuu sukkasillaan ja sisävaatteissa.

Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatus kouluttaa parhaillaan kymmenen työntekijäänsä liikunnan ammattitutkintoon. Heistä kolme tekee Hopskeikkaa ja menoksi -tapahtumaa opinnäytetyönään.

Nummela toivoo, että mahdollisimman moni lapsi hoksaisi liikkumisen riemun.

– Lapset ovat hyvin innokkaita kokeilemaan uusia lajeja, kun vain saavat mahdollisuuden. Jos aikuinen näyttää mallia, lapsi tulee perässä. Toisaalta liian kädestä pitäen ei kannata ohjata: hauskinta on kokeilla ja oivaltaa itse. Liikunnan ilo ja tarve ovat olemassa jokaisessa lapsessa.

Hopskeikkaa ja menoksi -liikuntatapahtuma

1. huhtikuuta kello 10–13 Ylöjärven urheilutalolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?