Rakennusneuvos Esa Kiiverin mielestä yhteiskunnalla ei ole varaa rakentaa tehottomasti

Kaupungistuminen pitää talonrakennusalan virkeänä

Runsaan neljännesvuosisadan rakentajana toiminut yrittäjä Esa Kiiveri uskoo, että hänen perheyrityksellään on valoisa tulevaisuus. Arkta-konsernikin vastaa suureen talonrakennusalan haasteeseen, kun Suomi kaupungistuu nyt hyvin voimakkaasti. Uusi rakennusneuvos korostaa, ettei suomalaisella yhteiskunnalla ole varaa tehottomaan rakentamiseen. Niin Ylöjärvi kuin Tamperekin suosivat kaupunkirakenteidensa tiivistämistä.
Esa Kiiveri rakennusneuvos

Ylöjärveläisen Arktan työn jälki näkyy monipuolisesti Tampereen kaupunkiseudulla. Yritys rakentaa voimakkaasti muun muassa Pirkkalassa. Arktan perustaja on tuore rakennusneuvos.

Rakennusneuvos Esa Kiiveri arvostaa avointa ja rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua.

Hän on näköalapaikoilla muun muassa Talonrakennusteollisuus ry:n hallituksessa ja saman yhdistyksen yrittäjävaliokunnassa sekä Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunnassa.
– Eri luottamustehtävissä toimiminen avaa tärkeitä ikkunoita koko maan tilanteen hahmottamiseen. Olen ollut aina kiinnostunut ympäröivästä elämästä, Kiiveri kertoo.
– Vastuunkantajana minulla on mahdollisuus ottaa kantaa asioihin ja vaikuttaa ratkaisuihin sekä myötäelää erilaisissa tilanteissa, hän lisää.
Kiiveri sanoo vastaavansa myöntävästi hänelle osoitettaviin kutsuihin ja pyyntöihin osallistua erilaisiin toimikuntiin, koska hän kokee tehtäväkseen osallistua niin kansalaisena kuin talonrakennusalan asiantuntijana eri asioiden kehittämiseen.
– Koen erittäin palkitsevana tehdä töitä eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Vilkas vuoropuhelu antaa hyviä elämäneväitä, hän toteaa.
– Verkostoituminen on erittäin tärkeää. Tuntemalla eri toimialoilla työskenteleviä ihmisiä, oma ymmärrys koko maailmasta laajenee.
Esa Kiiveri on ollut aikanaan aktiivinen esimerkiksi Ylöjärven Nuorkauppakamarin ja Ylöjärven Rotaryklubin perustamisessa.
– Molemmat yhdistykset ovat tarjonneet hedelmällisen areenan kotipaikkakunnan elinkeinoelämän edustajien kohtaamisille, hän korostaa.

Myönteisiä haasteita

Kiivereiden luoma Arkta on vahva rakentaja koko Tampereen kaupunkiseudulla.
Yrityksellä on hyvin mittavia hankkeita muun muassa Kangasalla, Pirkkalassa ja Tampereella.
Esa Kiiveri nostaa Pirkkalan kunnan toimintakulttuurin edistyksellisyydensä johdosta parrasvaloihin.
– Esimerkiksi meillä on Pirkkalassa kokonainen alue, jota rakennamme koko ajan, hän tarkentaa.
Rakennusneuvos painottaa, että koko Tampereen kaupunkiseudulla on hyvin valoisa tulevaisuus edessään.
– Vireä keskuskaupunki ja aktiiviset kehyskunnat huolehtivat niin asumiseen kuin yrittämiseen liittyvistä haasteista. Seudulla riittää monipuolisesti rakennettavaa, Kiiveri uskoo.
Ylöjärveläinen yrittäjä on pannut merkille Tampereen voimakkaan tekemisen meiningin.
– Muun muassa Ylöjärven läheisyydessä oleva Lielahti elää parhaillaan rajua kehitys- ja kasvukautta. Lielahdesta varttuu hyvin iso kaupunginosa. Lielahti on tyystin erilainen alue kuin se on perinteisesti ollut.
Kiiverin mielestä Ylöjärven kaupungin kannattaa lisätä nykyisestään pökköä pesään, jotta paikkakunta säilyttää perinteisesti vahvan vetovoimansa.
– Myös Ylöjärvi on käynnistänyt keskusta-alueidensa tiivistämisen, mikä on myönteinen asia, hän miettii.
– Meidän jokaisen on hyvä muistaa, ettei yhteiskunnallamme ole varaa tehottomaan rakentamiseen, rakennusneuvos linjaa.

Seuraava polvi remmiin

Arkta on Esa ja Wiola Kiiverin elämäntyö.
– Meillä on ollut aina työssä tehtävistään motivoituneita ammattilaisia, rakennusneuvos kiittää henkilökuntaansa.
Mies iloitsee siitä, että perheyrityksen tulevaisuus on vakaalla pohjalla.
– Molemmat tyttäremme ovat jo hallitusvastuussa yrityksessämme, hän iloitsee.

”Arvostan huomionosoitusta”

Presidentti Sauli Niinistön Esa Kiiverille myöntämä rakennusneuvoksen arvo lämmittää voimakkaasti saajansa mieltä.
– Kiitollisuudella totean, että elämä on vienyt minua eteenpäin. Vuodet ovat tuoneet minulle ikää, kokemusta ja viisautta, uusi neuvos tilittää.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>