Valtuustoryhmät eivät niele vihreiden esittämiä syytöksiä

”Luottamus on nyt vaakalaudalla”

Vihreiden nostattama perusopetuskeskustelu ärsyttää perussuomalaisia, keskustalaisia, kristillisdemokraatteja, kokoomuslaisia ja demareita. Puolueiden valtuustoryhmien johtajat vaativat, että yhdessä tehdyistä talousratkaisuista puhuttaisiin totuudenmukaisesti.
Valtuustoryhmät

Perussuomalaisten, keskustan, demareiden, kristillisdemokraattien ja kokoomuksen valtuustoryhmät kokevat saaneensa perusteetonta moitetta vihreiltä perusopetuksen voimavarojen tiimoilta. Mauri Heiska (vas.), Pekka Hietaniemi, Leena Joensivu, Veli-Matti Antila, Katja Luojus ja Mika Kotiranta vaativat vihreitä puhumaan totta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu (sd.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.), kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Kotiranta, kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Veli-Matti Antila, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Hietaniemi ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska ovat kyllästyneet vihreiden syytöksiin siitä, että muut valtuustopuolueet toimisivat vastuuttomasti perusopetusta koskevissa päätöksissä.
– Vihreät ovat esittäneet täysin kohtuuttomia väitteitä kaupungin perusopetuksen rahoitusta koskevista ratkaisuista, he sanovat yhteen ääneen.
Puheenjohtajat kokevat vihreiden paisutelleen perusopetuksessa tapahtuvia muutoksia.
– Ylöjärven ala- ja yläkouluissa on hyvät olot, johtajat sanovat.
– Jotkut vanhemmat ovat ymmärtäneet vihreiden viestinnästä, että oppilaat saisivat Ylöjärven kouluissa vähemmän tunteja kuin muiden kuntien kouluissa on kullekin ikäryhmälle. Tämä ei pidä paikkaansa, valtuustoryhmyrit korostavat.
– Oppilasryhmät eivät ole kohtuuttoman suuria. Joissakin ryhmissä voi olla muutama oppilas enemmän kuin aikaisemmin, mutta suuret ryhmät eivät ole itsetarkoitus, he lisäävät.

”Johdetaan tiedolla”

Valtuuston puheenjohtaja Leena Joensivu ja hallituksen puheenjohtaja Katja Luojus vetoavat vihreisiin, että myös nämä omaksuisivat tiedolla johtamisen kulttuurin.
– Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa maailmalla on surullisen paljon väärää tietoa, naiset surevat.
– Emme käsitä sitä, miksi yksi puolue ottaa muut puolueet silmätikuikseen. Olisi kohtuullista, että vihreät lopettavat vääriin tietoihin perustuvan rummutuksensa, Joensivu ja Luojus odottavat.

Lapsia käytetään vaaliaseina

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska paheksuu syvästi vihreiden menettelyä, jossa he käyttävät raa’alla tavalla lapsia ja nuoria vaaliaseinaan.
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Veli-Matti Antila korostaa sitä, ettei hänen tiedossaan ole yhtään kaupungin virkamiestä tai luottamushenkilöä, joka tieten tahtoen haluaisi kurjistaa koululaisten oloja.
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Kotiranta on huolissaan Ylöjärven imagosta.
– Vihreiden laaja kampanja on heittänyt kielteisen varjon koko Ylöjärven kaupungin ylle. Paikkakuntamme etu ei ole se, että oma pesä liataan, hän painottaa.
Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Hietaniemi on huolissaan kaupungin taloudesta.
– Kaikki asiat on käsiteltävä avoimesti ja kattavasti talousarvion valmistelun yhteydessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?