Vanhat valokuvat verkkoon!

Antero Mäkkylä täyttää monen ylöjärveläisen toiveen. Hän avaa  verkkoon sivuston, jolle kootaan vanhoja Ylöjärvi-aiheisia valokuvia. Mies toivoo, että kaikki paikkakuntalaiset ja ylöjärveläislähtöiset henkilöt  kävisivät arkistonsa sekä varastonsa lävitse ja siirtäisivät kiinnostavat kuvat kaikkien halukkaiden silmäiltäviksi.

Antero Mäkkylä on kiinnostunut vanhoista Ylöjärvi-aiheisista valokuvista. Hän viimeistelee parhaillaan Ylöjärvi vanhoissa kuvissa -sivustoa.

Vanhat valokuvat vetävät suuria yleisöjä netissä jo oleville kuvasivustoille.

Paljasjalkainen ylöjärveläinen Antero Mäkkylä on kiinnostunut Ylöjärvi-kuvista. Hän on rakentanut verkkoon Ylöjärvi vanhoissa kuvissa -sivuston, joka avautuu näinä päivinä suurelle yleisölle.

Mäkkylä kuuluu vanhaan ylöjärveläiseen sukuun. Hän on ollut aina kiinnostunut kotiseutuunsa liittyvistä asioista. Mies uskoo, että vanhat valokuvat kiinnostavat poikkeuksellisen suurta ihmisryhmää. Hän odottaa, että sivustolla käy heti sen avaamisen jälkeen tuhansia katselijoita.

Ylöjärvi on poikkeuksellisen kiinnostava paikkakunta. Paikkakunnan keskusta on perinteisesti ollut väljästi rakennettu. Pellot ovat hallinneet päätaajaman ilmettä. Ydinalueella rakennuksia on ollut varsin vähän. Kylät ovat persoonallisia. Jokaisella kulmakunnalla on omanlainen perusvire.

Mäkkylä toivoo, että ihmiset lataisivat verkkoon kuvia niin ihmisistä, rakennuksista kuin maisemistakin. Hän odottaa kuvia myös tapahtumista ja ihmisten työpaikoista. Kaikki kuvat ovat tervetulleita.

Ylöjärvi vanhoissa kuvissa -sivustossa on jo parisenkymmentä kuva-albumia. Jokainen käyttäjä voi luoda uusia albumeja ja nimetä niitä oman näkemyksensä mukaan.

Antero Mäkkylä on ladannut sivustolle jo mukavan kokoisen määrän Mäkkylän perheen ja suvun hallussa olevia valokuvia.

Mies on vakuuttunut siitä, että ihmiset ja ilmiöt kiinnostavat vierailijoita.

Uuden sivuston vahvuus on siinä, että kävijät voivat kommentoida kuvia. Mäkkylä odottaa vireitä keskusteluja eri kuvien tiimoilta. Hyvää on myös se, että ihmiset voivat tunnistaa kuvissa olevia henkilöitä ja kertoa tietonsa.

Ylöjärvellä on koottu kiitettävästi vanhoja valokuvia. Ylöjärvi-Seura on tehnyt kymmenien vuosien aikana määrätietoista ja tarkkaa työtä sen eteen, että kotiseutuyhdistyksellä on varsin runsas Ylöjärvi-aiheisten kuvien kavalkadi. Ylöjärvi-Seura on mukana Mäkkylän luomalla sivustolla.

Eino Kalliala on kulkenut ahkerasti kameran kanssa eri puolilla Ylöjärveä. Hänen kuva-arkistonsa ovat merkittäviä tiedonlähteitä paikkakunnalla.

Ylöjärven kaupungin arkistoissa on laaja valokuvakokoelma. Mäkkylä odottaa, että varastojen kätköissä olevat kuvat saataisiin julkisuuteen.

Kaiken kaikkiaan Antero Mäkkylä on tehnyt arvokkaan kotiseututyön, kun hän on valmistanut paikallisia vanhoja valokuvia varten yhden osoitteen. Sivustosta tulee suosittu.

Yksi kommentti

  1. Timo Halttula

    Toivottavasti tämä Anteron alulle laittama hanke muistetaan kun seuraavan kerran harkitaan huomionosoitusta kotikaupungin kulttuuriin ja historiaan liittyvistä ansioista. Hieno juttu!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?