Polttopisteenä Ylöjärvi: Jarvan ansiosta repivä riiteleminen loppui Ylöjärven kunnalliselämässä

Elämme historiallisia aikoja. Puolueet jättävät tänään tiistaina huhtikuisten kuntavaalien ehdokaslistansa keskusvaalilautakunnalle. Huomenna keskiviikkona kunnallisneuvos Tapani Jarva (kok.) täyttää 75 vuotta. Jarva on jäänyt Ylöjärven historiaan suurena miehenä, joka onnistui päättämään repivät riidat paikkakunnan kunnalliselämässä. Politiikan villi länsi -termi on muisto ajalta, jolloin koko valtakunta tunsi Ylöjärven loputtomista poliittisista kahinoista.
tapani jarva

Onnea Tapani Jarvalle täyttäessäsi 75 vuotta! Kunnallisneuvos on voimissaan, ja hän omistautuu perheelleen. Mies seuraa aktiivisesti kotikaupungin kunnalliselämää, mutta hän ei puutu politiikkaan.

Tapani Jarva on todellinen Ylöjärven kunnalliselämän grand old man.

Kokoomuspoliitikko ei tee vieläkään itsestään eikä saavutuksistaan isoa numeroa.

Paikallispolitiikankin hän on jättänyt niiden naisten ja miesten harteille, joille ylöjärveläiset ovat rehdeissä vaaleissa valtakirjansa antaneet.

Monet Ylöjärven kunnan ja sittemmin kaupungin virkamiehet ja luottamushenkilöt muistelevat arvostuksella Tapani Jarvan kautta politiikan ykköspaikoilla. Jarva saavutti poikkeuksellisen nopeasti kaikkien valtuustoryhmien jäsenten arvostuksen ja luottamuksen.

Jarvan suurin saavutus onkin se, että ylöjärveläiset lopettivat poliittisen nahistelun, joka haavoitti jo kunnan toimintakykyä. Ylöjärvi niitti valtakunnallisesti poikkeuksellisen kielteistä mainetta sotaisalla päätöksenteollaan ja hallintakulttuurillaan.

Kahden viime vuosikymmenen aikana lähes kaikki Ylöjärven virkamiehet ja luottamushenkilöt ovat kiittäneet Jarvaa siitä, että hän ohjasi ylöjärveläiset rakentavan yhteistyön maailmaan.

Historia kertoo totuuden.

Ylöjärven kasvu- ja menestystarinasta on tullut valtakunnallinen mestarisaavutus. Ylöjärvi on tehnyt asioita, jotka eivät ole onnistuneet Ylöjärveä suuremmilta tai voimakkaammiltakaan kunnilta.

Ylöjärvi on haluttu asuinpaikkakunta.

Kasvukaupunki teollistuu voimakkaasti. Yrittäjät investoivat paikkakunnalla.

Ylöjärvi on persoonallinen kaupunki, joka on saanut nimensä kansainvälisesti esille.

Tapani Jarva oli kunnallismiehenä poikkeuksellisen näkyvä ja kuuluva vaikuttaja. Hän sai suunsa auki oikeissa paikoissa. Miehellä oli visioita ja ideoita. Hän osasi kannustaa virkamiehiä ja luottamushenkilökollegojaan. Hän edusti Ylöjärveä vaikuttavasti.

Jarva teki pitkän ja monipuolisen kunnallispäättäjän uran. Hän oli myös erittäin arvostettu osaaja varsinaisessa työpaikassaan Pilkingtonilla. Tehtaalaiset tietävät, että Jarva pelasti monta kertaa Ylöjärven tehtaan supistuksilta ja sulkemisuhilta.

Monen touhun miehen kokoamat leikekirjat piirtävät kuvan Jarvan poliittisesta urasta. Talteen saksitut jutut palauttavat kirjojen selailijoiden mieleen lukuisat onnistumiset, joita Ylöjärvi kohtasi Jarvan vuosikymmeniä kestäneellä valtakaudella.

Kovasta huumoristaan tunnettua Jarvaa hymyilyttää, kun hän tutkii sanomalehtien juttukirjoa.

Jarvalla on ollut poliittisia vastustajia. Moni on sortunut räkyttämään nimimerkin suojissa tai nimettömissä kirjoituksissa.

Ylöjärveläiset tietävät, että kunnallisneuvos Jarva on ollut itseänsä isommalla asialla toimiessaan paikallispolitiikassa. Siksi hänen päättäväisyyttään ja tarmokkuuttaan muistellaan edelleen poikkeuksellisen paljon. Suuri yleisö unohtaa nopeasti päiväperhot. Jarvan lento kesti ja kantoi haasteesta haasteeseen.

Huhtikuussa on kuntavaalit, ja ylöjärveläiset valitsevat tulevaisuuden kunnan muutospäättäjät. Vajaan 34 000 asukkaan kasvukaupunki tarvitsisi juuri nyt Tapani Jarvan kaltaisia näkijöitä ja tekijöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?