Vinkkejä energiseen elämään

Pirkko Mannola huolehtii jaksamisestaan kävelemällä, joogaamalla ja pitämällä yhteyttä ystäviin – edes puhelimitse.
Pirkko Mannola, luento, terveyskauppa Misteli, terveys, kauneus

Liikunta on Pirkko Mannolan hyvinvoinnin avain. Mannola nauttii kävelylenkeistä ja yinjoogasta. (Kuva: Sakari Majantie)

Ylöjärveläinen terveyskauppa Misteli täyttää kunnioitettavat 35 vuotta. Juhlaluennon keulakuvaksi tulee pirteyden ja energisyyden ruumiillistuma: laulaja-näyttelijä Pirkko Mannola.

Mannolan mukana Ylöjärvelle saapuu terveystuoteasiantuntija Jarmo Hörkkö. Luvassa on asiaa kypsän naisen terveydestä ja kauneudesta, mutta vinkkejä ja inspiraatiota irtoaa varmasti kaiken ikäisille.

Pirkko Mannola tunnetaan positiivisesta elämänasenteestaan. Monipuolinen esiintyjä on viihdyttänyt suomalaisia jo yli puoli vuosisataa.

– Luentoja teen sen verran kuin muilta töiltä aikaa riittää. Otamme Jarmon kanssa esiin eri teemoja. Puhumme hyvinvoinnista ja esimerkiksi aivojen toiminnasta. Kevennän luentoa tarinoilla näyttelijän työstä, Mannola kertoo.

Näyttelijälle muisti onkin olennainen. Omaa muistiaan Mannola sanoo huoltavansa vain tekemällä töitä. Ristikot ja sudokut saavat jäädä muille.

– Näyttelijän on pakko muistaa vuorosanat! Tosin tässä iässä saa entistä enemmän lukea, harjoitella ja tehdä kotitöitä, jotta saa tekstin päähänsä, 78-vuotias viihdetaiteilija sanoo.

– Erityisiä muistiniksejä minulla ei ole. Opin kuuntelemalla. Nuorempana luin vuorosanoja kasetille ja kuuntelin niitä automatkoilla.

Mannola esiintyy tällä hetkellä Espoon kaupunginteatterin näytelmässä Äidinmaa. Virallisen eläkeiän jälkeen hän ei ole ehtinyt olla vielä päivääkään eläkkeellä.

Kaikkien eläkeläisten ei onneksi tarvitse painaa tukka putkella, mutta jos aktiivinen elämäntapa vie mennessään, niin antaa palaa. Omaa jaksamista kannattaa silti välillä kuulostella ja omat henkireiät pitää lähellä.

Pirkko Mannola huolehtii jaksamisestaan kävelemällä ja joogaamalla. Yinjooga palauttaa ja rentouttaa, kun stressi uhkaa. Rankemman astangajoogan Mannola on jo jättänyt.

– Periaatteessa olen päättänyt, että teen vain yhtä työtä kerrallaan. Stressin huomaan siitä, että herään keskellä yötä ja rupean kelaamaan laulutekstejä.

Fakta

Terveyskauppa Mistelin juhlaluento

Tiistaina 28. helmikuuta kello 18.30–20.00 ravintola Keitaassa (Asematie 4).

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>