Lapset ja nuoret ansaitsevat parasta opetusta

Suomi tunnetaan maailman parhaista kouluista. Vasemmistoliitto haluaa, että jokaisella on mahdollisuus edetä elämässään koulutuksen avulla niin pitkälle kuin mahdollista.
Varhaiskasvatukseen panostaminen on sekä kansantaloudellinen investointi että panostus ihmisten hyvinvointiin. Varhaiskasvatus tasoittaa perhetaustoista aiheutuvia eroja ja parantaa oppimistuloksia. Päiväkodissa lapset oppivat sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja muiden kanssa yhdessä toimimista. Nämä taidot mahdollistavat myöhemmän oppimisen ja kehittymisen aktiiviseksi kansalaiseksi.
Sipilän hallitus on heikentänyt varhaiskasvatuksen laatua suurentamalla ryhmäkokoja sekä rajaamalla lasten subjektiivista päivähoito-oikeutta perheissä, joissa vanhempi on työttömänä tai hoitovapaalla. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on Ylöjärvellä vastustanut varhaiskasvatukseen suunnattuja leikkauksia ja lapsiryhmien kasvattamista.
Suomalaisessa peruskoulussa on maailman parhaat opettajat ja kehittyneet opetusmenetelmät. Valitettavasti maailman paras peruskoulu eriarvoistuu. Oppimistulokset ovat laskeneet ja alueelliset sekä sukupuolten väliset erot ovat kasvaneet. Vasemmisto haluaa pysäyttää varhaiskasvatuksen ja koulutuksen eriarvoistumisen. Haluamme varmistaa, että opettajilla on riittävästi aikaa oppilailleen ja että sekä oppilaiden että opettajien hyvinvoinnista pidetään huolta.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ei Ylöjärvellä hyväksynyt tämän vuoden budjettiin tehtyjä leikkauksia. On lyhytnäköistä politiikka leikata opetuksesta. Kilpailu työelämässä tulee jatkossa olemaan entistä kovempaa. Tässä kilpailussa pärjäävät parhaiten hyvän koulutuksen saaneet. Ylöjärvellä on tähän annettava kaikille mahdollisuus.

RAUNO KESSELI
Kaupunginvaltuutettu,
Vasemmistoliitto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?