Sijoittamisen ammattilainen haluaa tietää kaikesta jotakin

Maksimaalinen potentiaali käyttöön!

Helsingin sykkeestä Tampereen kasvuun muuttanut Vauraus Suomi Oy:n konttorinjohtaja Aku Kelo, 26, ihastelee värikkäin sanakääntein koko kaupunkiseudun elinvoimaisuutta ja tulevaisuusorientoitumista. Sijoittamisen ammattilainen toivoo, että maan kakkoskeskus lisää pörinää toteuttaen alueellisen raitiotieverkoston, areenan sekä muita vetovoimaa vahvistavia hankkeita.
Aku Kelo Vauraus

Vauraus Suomi Oy:n Tampereen konttorin konttorinjohtajana työskentelevä Aku Kelo ihastelee Tampereen kaupunkiseudulla olevaa potentiaalia, jonka turvin Suomen toiseksi tärkeimmästä kasvukeskuksesta varttuu tulevaisuudessa entistäkin vauraampi ja vetovoimaisempi seutu. – Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala ja Kangasala sekä kaupunkiseutua ympäröivä maakunta ovat tulevaisuuden aluetta, mies innostaa.

Sähkönsiniseen pukuun sonnustautunut konttorinjohtaja Aku Kelo istuu ryhdikkäästi modernin työpöytänsä ääressä. Nuori mies katselee kirkkain silmin neljännestä kerroksesta Tampereen Hämeenkadulle päin avautuvaa näkymää.
Pirkanmaan pääkaupungin pääkadun vilkkaus kertoo siitä, että elämä sykkii ponnekkaasti valtakunnan toiseksi suurimmassa kasvukeskuksessa.
Vauraus Oy:n Mansen konttorin vetäjäksi pääkaupungista muuttanut Aku Kelo näkee eläväisen Hämeenkadun eteenpäin ponnistavan Tampereen kaupunkiseudun vertauskuvana.
– Tampereen kaupunkiseudulla ja sitä ympäröivällä maakunnalla on käsissään kertakaikkisen maksimaalinen potentiaali kehittää seudusta Suomen todellinen kakkoskeskus, johon muilla kaupunkiseuduilla on valovuoden pituinen välimatka, mies ihastelee.
Sijoittamisinstrumenttien parissa työskentelevä Kelo lisää löylyä sanoen odottavansa kovasti seudullista raitiotieverkkoa ja rautatieaseman välittömään läheisyyteen suunniteltua Areenaa sekä ydinkeskustaan kohoavia uusia pilvenpiirtäjiä.
– Kaikki koko kaupunkiseudulle suunnitellut ja suunniteltavat hankkeet vauhdittavat alueen kehittymistä ja lisäävät keskittymän vetovoimaa, hän lisää.
Kelon mielestä Tampereen kaupunkiseudun kannattaisi kiinnostua lisäksi niin sanotun piilaakson toteuttamisesta.
– Piilaakso takaisi pitkälle tulevaisuuteen kärkipaikan kehityksessä, jossa Tampereen kaupunkiseutu on valtakunnan kakkoskeskus, mies perustelee.
Hän muistuttaa piilaakson kaltaisen tulevaisuuden rakentajan pitävän eri alojen huippuosaajat kotimaassa.

Muutos houkuttaa milleniumlapsia

Aku Kelon mukaan Suomi on hyvää vauhtia matkalla päämäärää, jossa yhteiskunta ja sen jäsenet ovat sulassa sovussa muutoksien kanssa.
– Milleniumlapset eivät pelkää eivätkä kaihda uudistuksia, hän sanoo.
– Maassamme on uusia sukupolvia, jotka ovat syntymästään lähtien eläneet jatkuvan muutoksen ja kehityksen keskellä, mies korostaa.
Kelo kuvaa itseään tyypilliseksi milleniumlapseksi.
– Pidän tilannetta sitä otollisempana ja parempana, mitä enemmän siinä on muutosta.

Sijoittaminen on ollut aina in

Ylöjärveläislähtöisen toimitusjohtajan Elisa Saarisen luotsaama Vauraus Oy hakeutuu juuri niihin paikkoihin, joissa kehitys harppoo eteenpäin.
Aku Kelo muistuttaa, että juuri Tampereen kaupunkiseudun kaltainen hedelmällinen ympäristö tarjoaa huippuyhteistyömahdollisuuksia sijoittamiseen keskittyneelle yritykselle.
– Vauraus on vielä varsin nuori yritys, sillä se on perustettu vuonna 2012. Jokainen toimintavuotemme on tuonut erittäin merkittävän kasvun. Tulevaisuus on hyvin houkuttava, Kelo puhkuu intoa.
Hän nousee pöytänsä äärestä seisomaan ja osoittaa Hämeenkadulle.
– Jos voimme esimerkiksi olla jollakin osalla mukana yrityksissä, jotka aikanaan rakentavat raitiotieverkon, niin olemme tyytyväisiä, Kelo mainitsee.
Mies muistuttaa lainaamisen olevan vuosituhantinen liiketoimintamuoto.
– Yrityksemme toimintaidea pohjaa siihen, että autamme kasvunälkäisiä yrityksiä pääsemään eteenpäin. Meillä sijoittaja voi olla kuka tahansa. Huolehdimme siitä, että rahat ovat hajautettuina oikeisiin osoitteisiin, hän kertoo.

Tietäminen on sivistystä

Finanssimaailmassa sukkuloiva Aku Kelo nostaa kehittyneen sijoitussilmänsä lisäksi vahvuudekseen taidon hankkia olennaista tietoa ympäröivästä maailmasta.
– Olen kiitollinen toimittajaäidilleni, joka on avannut minulle lapsuudestani lähtien tietokanavia ja oikean tiedon tärkeyden.
– Luen erittäin paljon.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>